12 lækre øer og strande i Thailand – inspiration til din vinterferie

Thailand har masser af lækre strande, der er helt perfekte, når det er koldt og mørkt i Danmark. Jeg har valgt 12 forskellige strande ud, som jeg har besøgt, hvor du kan nyde den thailandske sol og glemme alt om vinterens sne og sjap.

 

Phra Nang Beach – Krabi

Lækre Phra Nang Beach ligger yderst på Railay-halvøen i Krabi. Du kan komme dertil med longtailbåd fra bl.a. Ao Nang og Krabi By, men du kan også bo på halvøen. Ved veststranden, der også holder høj standard, ligger flere bedre resorts, mens du finder billig overnatning ved øststranden, der er det naturlige samlingssted om aftenen med barer og et lille udvalg af spisesteder. Det prisvindende og luksuriøse Rayavadee er eneste hotel ved Phra Nang Beach – et fint alternativ ved veststranden er Sand Sea Resort, hvor jeg selv har boet.

 

Mae Haad Beach – Koh Phangan

Koh Phangan har utallige lækre strande – nogle kan du endda kun nå fra vandsiden. Mens den berømte Hat Rin Beach med fuldmånefesterne ligger på sydøstkysten, så finder du Mae Haad Beach mod nordvest. Her er udviklingen gået langsomt, og det er et sted, hvor du stadig kan finde billig overnatning på stranden – f.eks. på Mae Haad Cove Bungalow.

 

Long Beach – Koh Phi Phi

Vil du bo væk fra festerne i Tonsai, men stadig have et fint udvalg af spisesteder, så er Long Beach et godt valg. Her kan du finde overnatning i alle prisklasser, og der er kun få meter til den skønne strand, hvor der er fantastiske snorklemuligheder lige ud for kysten. Long Beach har fint sand, skønt krystalklart vand og hængekøjer mellem palmerne. Vælg f.eks. Paradise Pearls beach front bungalows, hvis du vil bo ved stranden.

 

Koh Rok

På den lille ø Koh Rok, der ligger mellem Koh Lanta og Koh Ngai finder du blændende hvidt sand og krystalklart vand i turkise nuancer – det er absolut en af de bedte strande jeg har besøgt i Thailand. Du kan bo i nationalparkens hytter, men også tage en dagstur til det lille paradis, hvor du stadig kan finde ød strande. Book nationalparkens hytter her (det er basic).

 

Koh Kood

Øde strande er der også masser af på vidunderlige Koh Kood. Øen, der ligger syd for Koh Chang, er fri for barer, skræddere og massageshops – her kan du nyde et ægte tropeparadis, hvor du måske er den eneste på stranden. Peter Pan Resort ligger ud til skønne Klong Chao Beach, mens du på Koh Kood Beach Resort er tæt på nogle af Koh Koods bedste strande.

 

Koh Samet

Nærmeste paradisstrande fra Bangkok finder du på lille Koh Samet et par timers kørsel og en kort sejltur væk. Ned ad østkysten ligger strandene på stribe, og her finder du hvidt sand og krystalklart vand. Øen er forholdsvis dyr, men et glimrende sted at slutte ferien efter en rundrejse. Strandene Sai Kaew og Ao Hin Khok mod nord er lækre og her du skal bo, hvis der også skal være lidt liv. Et af øens bedste hoteller er Saikaew Beach Resort, mens du bor billigere på Samed Villa Resort.

 

Koh Yao Noi

Koh Yao Noi ligger mellem Krabi og Phuket, men er en helt anden verden. Her er udvalget af barer, restauranter og overnatning meget begrænset, men til gengæld finder du thailandsk øidyl, som det var engang. Øen rundt er der masser af strande – de er ikke af bountytypen, men der er god plads, og Koh Yao Noi er et perfekt sted, hvis du ønsker fred og ro. Se nærmere på Kohyao Island Resort, hvis du vil bo ved stranden.

 

Klong Prao Beach – Koh Chang

Langs Klong Prao Beach er der ikke meget liv, og det er en strand med god plads. Bo lækkert på Koh Chang Paradise Resort & Spa eller basic på Tiger Hut, der ligger ud til den bedste del af stranden. Dvs. blødt hvidt sand og lækkert krystalklart vand. Sidstnævnte sted er basic og perfekt til backpackerne.

 

Bang Tao Beach – Phuket

Øde strande på Phuket? Jo, det findes. Bang Tao Beach er flere kilometer lang med kæmperesorts midt på stranden, men gå mod nord, og du kan være den eneste, der sætter fodspor i sandet. Bang Tao har flere rigtig gode spisesteder mod syd, hvor du også finder det gode Bang Tao Beach Chalet – her er du kun 100 meter fra stranden. Er du til luksus, så se nærmere på Outrigger Laguna Beach Resort, der ligger beach front i lagunakomplekset.

 

Similanøerne

De fantastiske paradisstrande på Similanøerne hører også til blandt de absolut bedste jeg har besøgt i Thailand. Vandet er krystalklart og ligner mest af alt en swimmingpool. Du kan bo i nationalparkens enkle hytter eller tage en dagstur dertil fra Phuket og Khao Lak. Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme den fremragende dykning og snorkling. Book nationalparkens hytter her.

 

Koh Hong – Krabi

Pragtfulde Koh Hong har to lækre strande med vand i dybgrønne og turkise nuancer, der er rammet smuk ind af majestætiske klipper. Det er et lækkert badeparadis, men øen har ingen overnatningssteder. Du kommer dertil på en dagstur fra Krabi, Phuket eller Koh Yao.

 

Koh Wai

På lille Koh Wai syd for Koh Chang finder du et par fantastiske strande med krystalklart vand. På nordsiden af øen kan du gå lige ud fra stranden for at snorkle på revet. Øen har et par overnatningssteder, hvis du skulle få lyst til at blive, når alle dagsturisterne er taget hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *