16 lækre øer og strande i Thailand – inspiration til din ferie

Thailand har masser af lækre strande, der er helt perfekte til en solrig og afslappende ferie. Jeg har valgt 16 forskellige øer og strande ud, som jeg selv har besøgt. Få inspiration til ferien her – måske er der også et sted for dig.

 

Phra Nang Beach – Railay, Krabi

Lækre Phra Nang Beach ligger yderst på Railay-halvøen i Krabi. Du kan komme dertil med longtailbåd fra bl.a. Ao Nang og Krabi By, men du kan også bo på halvøen.

Ved veststranden, der også holder høj standard, ligger flere bedre resorts, mens du finder billig overnatning ved øststranden, der er det naturlige samlingssted om aftenen med et lille udvalg af  barer og af spisesteder.

Det prisvindende og luksuriøse (og meget dyre) Rayavadee er eneste hotel ved Phra Nang Beach – et fint alternativ ved veststranden er Sand Sea Resort, hvor jeg selv har boet. Du kan læse mere om området i min Krabi Guide og indlægget Railay og Krabis smukke øer.

Phra Nang Beach er lækker og ligger supersmukt

 

Mae Haad Beach – Koh Phangan

Koh Phangan har utallige lækre strande – nogle kan du endda kun nå fra vandsiden. Mens den berømte Hat Rin Beach med fuldmånefesterne ligger på sydøstkysten, så finder du Mae Haad Beach mod nordvest.

Her er udviklingen gået langsomt, og det er et sted, hvor du stadig kan finde billig overnatning på stranden – f.eks. på Mae Haad Cove Bungalow. Læs mere om Koh Phangan i min Koh Phangan Guide.

Fra Mae Haad Beach kan du snorkle fra stranden

 

Koh Lipe

Koh Lipe er et ægte bountyparadis. Vejen til den lille ø i det sydlige Thailand kan være lang, men det opvejes nemt af de perfekte strande med kridhvidt sand og krystalklart vand. På Koh Lipe kan du bo helt ud til stranden, hvor der her og der også er herlige interimistiske strandbarer.

Øen er bilfri, og i det lille centrum finder du bl.a. cafeer, barer og restauranter. Gode mellemklassehoteller på Sunrise Beach er f.eks. Castaway Resort og Wapi Resort, mens Mali Resort ligger på Pattaya Beach. Læs mere i min Koh Lipe Guide.

Den dejlige Pattaya Beach på Koh Lipe

 

Long Beach – Koh Phi Phi

Vil du bo væk fra festerne i Tonsai, men stadig have et fint udvalg af spisesteder, så er Long Beach et godt valg. Her kan du finde overnatning i alle prisklasser, og der er kun få meter til den skønne strand, hvor der er fantastiske snorkelmuligheder lige ud for kysten.

Long Beach har fint sand, skønt krystalklart vand og hængekøjer mellem palmerne. Vælg f.eks. Paradise Pearls beach front bungalows, hvis du vil bo ved stranden. Koh Phi Phi ligger perfekt med kort rejsetid til andre skønne steder i Thailand. F.eks. Koh Jum, Koh Lanta og Koh Yao-øerne.

Long Beach i den sene eftermiddagssol

 

Koh Lanta

Dejlige Koh Lanta er for længst opdaget af turisterne, men øen er stadigt et roligt badeparadis med overnatning for enhver pengepung. Fra bambushytter til gode mellemklassehoteller som Twin Lotus og Lanta Castaway til luksuriøse Pimalai Resort.

Strandene ligger som perler på en snor ned ad vestkysten, og det er bare at vælge, hvor du vil bo. Langs strandvejen er der masser af barer og restauranter, og i Old Town på østkysten kan du indsnuse lidt lokalstemning.

Koh Lanta ligger kun halvanden times kørsel fra Krabi lufthavn, men fungerer også som porten til paradisøerne i syd: Koh Ngai, Koh Mook og Koh Kradan, der kunne være næste stop på din rejse. Læs meget mere om Koh Lanta her.

Strandene ligger som perler på en snor ned ad Koh Lantas vestkyst

 

Khao Lak

Blot en times kørsel fra lufthavnen på Phuket dukker ferieområdet Khao Lak med de lange sandstrande op. Mange resorts ligger ud til stranden, hvor der er masser af plads at boltre sig på – helt perfekt for børnefamilierne.

Langs hovedgaden er der barer, restauranter og lidt shopping, men i forhold til Thailands store feriesteder er udvalget begrænset. Et godt mellemklassehotel er Bay Front Resort, hvor jeg selv har boet, men skal det være mere luksuriøst er The Sands et godt valg.

Fra Khao Lak er der ikke langt til store oplevelser i Khao Sok Nationalpark og nogle af Thailands bedste strandeSimilanøerne.

Strand omkring Lamru Nationalpark ved Khao Lak

 

Koh Kood

Øde strande er der også masser af på vidunderlige Koh Kood. Øen, der ligger syd for Koh Chang, er fri for barer, skræddere og massageshops – her kan du nyde et ægte tropeparadis, hvor du måske er den eneste på stranden.

Peter Pan Resort ligger ud til skønne Klong Chao Beach, mens du på Koh Kood Beach Resort er tæt på nogle af Koh Koods bedste strande. Hotellet i baggrunden på billedet herunder er Captain Hook Resort.

Koh Kood kan med fordel kombineres med f.eks. Koh Mak og selvfølgelig den mere kendte Koh Chang, der har lidt flere muligheder for turisterne, men ikke så lækre strande som på Koh Kood.

En af Koh Koods mange lækre strande – det er Captain Hook Resort i baggrunden

 

Koh Jum

Tæt på fastlandet mellem Krabi og Koh Lanta ligger Koh Jum, der kun modtager få turister. Her er god plads på strandene, hvor det er muligt at bo i vandkanten.

Et godt mellemklassehotel er Koh Jum Resort, mens Koh Jum Beach Villas er lækkert og luksuriøst. Koh Jum har kun få barer og restauranter, men til gengæld masser af fred og ro langt væk fra masseturismen.

Strandene er generelt hårdt ramt af tidevandet, men bestemt badevenlige. Koh Jum er på mange måder Thailand som det var engang!

Lebua Beach – en af Koh Jums bedste strande

 

Koh Rok

På den lille ø Koh Rok, der ligger mellem Koh Lanta og Koh Ngai finder du blændende hvidt sand og krystalklart vand i turkise nuancer – det er absolut en af de bedste strande jeg har besøgt i Thailand.

Du kan bo i nationalparkens hytter, men også tage en dagstur til det lille paradis, hvor du stadig kan finde øde strande. Book nationalparkens hytter her (det er basic).

Fantastiske Koh Rok!

 

Koh Samet

Nærmeste paradisstrande fra Bangkok finder du på lille Koh Samet et par timers kørsel og en kort sejltur væk. Ned ad østkysten ligger strandene på stribe, og her finder du hvidt sand og krystalklart vand.

Øen er forholdsvis dyr, men et glimrende sted at slutte ferien efter en rundrejse. Koh Samet er også et glimrende stop til og fra Koh Chang. Snup et par dage her inden du fortsætter din rejse.

Strandene Sai Kaew og Ao Hin Khok mod nord er lækre og her du skal bo, hvis der også skal være lidt liv. Et af øens bedste hoteller er Saikaew Beach Resort, mens du bor billigere på Samed Villa Resort.

Ao Hin Khok Beach på Koh Samet

 

Koh Yao Noi

Koh Yao Noi ligger mellem Krabi og Phuket, men er en helt anden verden. Her er udvalget af barer, restauranter og overnatning meget begrænset, men til gengæld finder du thailandsk øidyl, som det var engang.

Øen rundt er der masser af strande – de er ikke af bountytypen, men der er god plads, og Koh Yao Noi er et perfekt sted, hvis du ønsker fred og ro. Se nærmere på Kohyao Island Resort, hvis du vil bo ved stranden og Hill House, hvis du vil bo godt og billigt.

Rolig strand på Koh Yao Noi

 

Klong Prao Beach – Koh Chang

Langs Klong Prao Beach er der ikke meget liv, og det er en strand med god plads. Bo lækkert på Koh Chang Paradise Resort & Spa eller basic på Tiger Hut, der ligger ud til den bedste del af stranden. Dvs. blødt hvidt sand og lækkert krystalklart vand. Sidstnævnte sted er basic og perfekt til backpackerne.

Du kan læse mere om Koh Chang i min Koh Chang Guide og i indlægget 9 gode oplevelser på Koh Chang og De bedste hoteller på Koh Chang.

Den dejlige Klong Prao Beach på Koh Chang

 

Bang Tao Beach – Phuket

Øde strande på Phuket? Jo, det findes. Bang Tao Beach er flere kilometer lang med kæmperesorts midt på stranden, men gå mod nord, hvor du kan være den eneste, der sætter fodspor i sandet.

Bang Tao har flere rigtig gode spisesteder mod syd, hvor du også finder det gode Bang Tao Beach Chalet – her er du kun 100 meter fra stranden. Er du til luksus, så se nærmere på Outrigger Laguna Beach Resort, der ligger beach front i lagunakomplekset.

På den nordlige del af Bang Tao Beach er der kun få turister

 

Similanøerne

De fantastiske paradisstrande på Similanøerne hører også til blandt de absolut bedste jeg har besøgt i Thailand. Vandet er krystalklart og ligner mest af alt en swimmingpool.

Du kan bo i nationalparkens enkle hytter eller tage en dagstur dertil fra Phuket og Khao Lak. Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme den fremragende dykning og snorkling. Book nationalparkens hytter her.

På Similanøerne finder du nogle af Thailands bedste strande

 

Koh Hong – Krabi

Pragtfulde Koh Hong har to lækre strande med vand i dybgrønne og turkise nuancer, der er rammet smuk ind af majestætiske klipper. Det er et lækkert badeparadis, men øen har ingen overnatningssteder. Du kommer dertil på en dagstur fra Krabi, Phuket eller Koh Yao.

Koh Hong har to lækre halvmåneformede strande

 

Koh Wai

På lille Koh Wai syd for Koh Chang finder du et par fantastiske strande med krystalklart vand. På nordsiden af øen kan du gå lige ud fra stranden for at snorkle på revet. Øen har en håndfuld overnatningssteder, hvis du skulle få lyst til at blive, når alle dagsturisterne er taget hjem.

Vi bader på Koh Wais lækre nordstrand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *