9 gode oplevelser på Koh Chang

Går ferien til Koh Chang eller en af de andre skønne øer i den maritime nationalpark, så tjek disse forslag til gode oplevelser. Uanset hvad du har af ønsker om udflugter, aktiviteter og oplevelser på Koh Chang, så kan du altid få hjælp af dit hotel eller et af de mange tourbureauer i feriebyerne.

Har du endnu ikke booket hotel til din ferie på Koh Chang, så kan du få masser af inspiration her:
De bedste hoteller på Koh Chang 2024
Bo på stranden på Koh Chang
Overnatning for hele familien på Koh Chang
De bedste billige hoteller på Koh Chang

 

Oplevelser på Koh Chang

 

1. Tag med på et aftencruise på Klong Prao-floden

En særlig oplevelse er et aftencruise på den lille Klong Prao-flod, der løber ind på øen fra Klong Prao Beach. Inde i junglen kan du ofte se millioner af ildfluer, der lyser op – et fantastisk flot syn.

På f.eks. restauranterne Lyara Seafood og Phu Talay kan du gratis tage med på en tur på floden, hvis du spiser din mad hos dem. Der er størst chance for at se ildfluer lige efter regntiden.

 

2. Se farverige fisk på en snorkeltur i den maritime nationalpark

Der er glimrende snorkling i Koh Chang Maritime Nationalpark. Øerne mod syd har gode forhold, og et ekstra plus ved dette område er de forholdsvis få mennesker i forhold til f.eks. Koh Tao og Koh Phi Phi.

På Koh Chang findes adskillige udbydere af snorkelture – spørg på dit hotel eller tag ned til Bang Bao på den sydligste del af øen for at finde det største udvalg. Der er mulighed for både privat- og gruppeture. Sidstnævnte foregår ofte på større både, hvor der i højsæsonen kan være ret mange mennesker på samme ø/strand på samme tid.

Turene med de store både har faste ruter – som regel er der landgang på Koh Wai og flere snorkelstop undervejs. Et af dem er typisk ved Rang Islands (billedet øverst). Tager du på privat tur kan du sammen med kaptajnen selv lægge ruten.

 

3. Prøv en kokkeskole

En kokkeskole er både sjovt og lærerigt. Ikke nok med at du lærer at lave lækre thailandske retter, så er det som regel også et godt sted at møde andre rejsende.

Kokkeskolerne tilbyder typisk hel- og halvdagskurser eventuelt startende med indkøb på markedet. Som regel får du en lille kogebog med hjem, så du kan trylle i dit eget køkken. Du kan se mere på f.eks. Napalai Thai Cooking School.

En kokkeskole er en sjov og lærerig oplevelse

 

4. Få et adrenalinsus i Treetop Adventurepark

Koh Changs eneste forlystelsespark er Treetop Adventurepark, der har to ruter med ziplines. Her kan du køre gennem skoven i trækronerne, mens adrenalinen suser rundt i kroppen. Flere steder har du en flot udsigt, og du har mulighed for at spotte aber!

Sikkerheden er i orden på Treetop Adventurepark, der sørger for god instruktion inden det går løs. Parken er for alle aldre. Du kan blive hentet på dit hotel og sat af samme sted, når dagen er omme.

 

5. Sejl ud til Koh Man Nai

Ud for Kai Bae ligger den lille ubeboede ø Koh Man Nai som du nemt kan sejle ud til i kajak. På østsiden af den lille ø, altså ind mod land, er der en lille strand, hvor du kan smide håndklædet i sandet.

Langs de sydlige del af Kai Bae Beach er der som regel flere udlejere af kajakker – prisen er 100-150 baht inkl. redningsvest.

 

6. Indsnus Koh Changs lokalliv i Salakkok

Mens strandene langs Koh Changs vestkyst er plastret til med hoteller og tilbud til turisterne, så er øens østside en helt anden verden. Det gælder især den lille fiskerby Salakkok, der oprindelig bestod af en samling moler, men nu har vokset sig større.

Salakkok har stadig en aktiv fiskerflåde (og flere rigtig gode fiskerestauranter), hvor du på molerne kan indsnuse lidt lokal atmosfære. Du kan ofte se fiskerne i arbejde, når de bærer fangsten i land eller ordner deres grej. I Salakkok kan du også tage på sejltur i mangroven og besøge det lille tempel.

Tag til Salakkok for at indsnuse lokalliv på Koh Chang

 

7. Tag på ekspedition til Cambodja

Oplev det spændende naboland Cambodja når du holder ferie på Koh Chang. Du kan nå Koh Kong-området i Cambodja på en dagstur, men endnu mere interessant er det at snuppe et par dage ved byen Siem Reap, der er nabo til det vidunderligt smukke tempelkompleks Angkor Wat.

Du kommer til en helt anden verden langt væk fra Koh Changs behagelige strande – Cambodja er stadig et land i udvikling, og du vil uden tvivl føle dig sat tilbage i tiden. Der er flere udbydere på Koh Chang, der har Cambodja på programmet.

 

8. Besøg Chantaburi

Byen som de fleste blot kører forbi på deres vej fra Bangkok til øerne ved Koh Chang er bestemt værd at opleve. Først og fremmest for det spændende ædelstensmarked, hvor der handles på livet løs omkring de små borde.

I området ligger adskillige miner, hvor man henter de smukke stene, der bliver vurderet og solgt på markedet. Chantaburi har også Thailands største katolske kirke – et levn fra dengang vietnamesiske flygtninge kom hertil. Floden skærer lige gennem byen, og ved bredden kan du se en række gamle kinesiske handelshuse, der er flotte og meget velbevarede.

 

9. Nyd en behandling på The Spa Resort

Også på Koh Chang finder du mange rigtig gode hoteller med spaafdeling. Et af dem skiller sig dog ud. På øens østside ved Salakkok ligger The Spa Resort, der har et omfattende behandlingsprogram.

Du kan få alt fra almindelig massage til længerevarende behandlinger, der er skræddersyet til dig. The Spa Resort tilbyder også yoga og fitness ligesom stedet serverer sund mad fra deres egen økologiske have. Se mere om The Spa Resort her.

Thailand er kendt for sine gode spahoteller – på Koh Chang er Tha Spa Resort et af de bedste steder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *