Blomstermarkedet i Bangkok

Bangkok har adskillige markeder og et af de mest interessante er blomstermarkedet, som kun få turister finder frem til. Ikke fordi det er lille, men måske fordi det ligger lidt gemt bag Chinatown og Little India. Markedet har været større og skulle egentlig have været lukket ned i februar 2016, men der sælges stadig langs gaden Chak Phet.

Meget tidlig morgen er det perfekte tidspunkt at besøge blomstermarkedet, der på thai hedder Pak Klong Talat. Her ankommer lastbiler fra det meste af Thailand med ladninger af friske blomster, der hurtigt bliver sat til salg.

Vil du ikke stå op midt om natten i din ferie, så kan du sagtens få en god oplevelse lidt senere på morgenen eller tidlig formiddag. Jeg har været der flere gange og bliver altid imponeret over de enorme bunker af blomster, der er til salg.

Og så er der blomsterbinderne, der med stor tålmodighed laver smukke buketter og opsatser af lotus, jasmin og orkidéer i alle farver og størrelser.

Pak Klong Talat har eksisteret i over 200 år og i hvert fald de sidste 60 år haft åbent 24 timer i døgnet. Det er som om at alle butikkerne tilbyder det samme, men blomstermarkedet består også af en markedshal, hvor der sælges frugt og grøntsager.

Selvom Pak Klong Talad var en større oplevelse for få år siden, så er det stadig et sted, der er værd at besøge.

 

Sådan kommer du til Blomstermarkedet

Du kan tage en taxi dertil, men for at undgå trafikken kan du også tage båden og stå af ved Saphan Phut Chao Praya eller Memorial Bridge. Herfra er der kun en kort gåtur til Markedet.

Husk også at tage en tur gennem Chinatown, når du nu er i området. Chinatown er byens mest hektiske bydel og helt anderledes end resten af Bangkok. I Chinatown finder du bl.a masser af markeder og gode restauranter.

blom-2

blom-3

blom-4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *