Fra Bangkok til Koh Chang – se mulighederne her

Skal I fra Bangkok til Koh Chang, så har I flere muligheder for transport. Læs mere herunder, hvor jeg gennemgår mulighederne – fra fly til offentlig transport. Der er virkelig store prisforskelle alt efter, hvad I vælger.

 

Med fly

Den hurtigste, men også dyreste løsning. Generelt er det superbilligt at flyve indenrigs i Thailand, men ikke til lufthavnen i Trat, der kun betjenes at Bangkok Airways.

Det er også Bangkok Airways, der ejer lufthavnen, og de sætter priserne som de vil. Det betyder, at det ofte koster over kr. 2.000,- for en returbillet.

Vælger I at flyve, så sørg for at have transport fra lufthavnen til jeres hotel på Koh Chang parat. Det kan jeres hotel på øen helt sikkert hjælpe med – send dem en mail for at booke.

Bangkok Airways flyver fra Suvarnabhumi lufthavn – altså den nye lufthavn, og det gør det noget nemmere at skifte, når I kommer fra Europa.

 

Med privat bil/minibus

Det tager ca. fem timer i transporttid fra Bangkok til Koh Chang inkl. færge. I kan booke hjemmefra her på thailandrundt.dk – læs mere her, men jeres hotel på Koh Chang kan sandsynligvis også hjælpe med transport fra Bangkoks lufthavne eller jeres hotel i Bangkok.

Husk; i Thailand er man vant til turister og både hoteller og tourbureauer kan nemt sørge for, at I kommer det rigtige sted hen.

Uanset om I booker på nettet eller via jeres hotel et sted i Thailand, så vær helt sikker på, at I bliver kørt til hotellet på Koh Chang. Nogle tourbureauer sætter gæsterne af ved færgen, og I skal så selv sørge for, at finde transport på Koh Chang.

Derfor: aftal at I bliver kørt hele vejen til Koh Chang. Ofte betaler man en pris for selve køreturen til havnen og skal så betale ekstra for at komme med færgen. En helt almindelig praksis.

 

Med offentlig bus/minibus – songtaew

Den absolut billigste måde at komme fra Bangkok til Koh Chang er med offentlig bus eller minibus. Fra Ekkamai Busstation langs Sukhumvit Road i Bangkok kan du tage bussen (99 Express Bus) direkte til færgen ved Laem Ngop. Der er to afgange dagligt – kl. 7.45 og kl. 9.00. Prisen er ca. 270 baht. Busserne kører retur fra færgen til Bangkok kl. 14.00 og 16.00.

Alternativt kan du tage en bus til Trat og derfra en songtaew/pick up til færgen. Hvis chaufføren ved, at der er passagerer, der skal til Koh Chang, vil han som regel holde udenfor byen, hvor man bliver samlet op af songtaews, der kører til færgen.

Busser og minibusser til Trat afgår dagen lang fra både Ekkamai og Morchit busstationer.

Fra Survarnabhumi Lufthavn kan du tage linje 392 (Burapha Bus), der kører direkte til Koh Chang kl. 7.50. Prisen er 600 baht for en enkeltbillet og 900 for en retur. Bussen fra Koh Chang til Suvarnabhumi kører kl. 13.00.

Selskabet har også minibusser, der kører fra Suvarnabhumi til Lonely Beach på Koh Chang (men kan også stoppe ved udvalgte hoteller på Koh Chang). Der er afgang kl. 9.00, 11.00 og 14.00. Find billetdesken i stueetagen ved dør 8 i lufthavnen. Prisen er 600 baht for en enkeltbillet og 900 for en retur.

I modsætning til linje 392, så kører minibusserne også i lavsæsonen.

Bemærk: tager du minibus eller offentlig bus, så mød op en halv times tid før afgang for at sikre dig en billet. Der er sjældent udsolgt, men det er nu rart at være på den sikre side. Det er nemt at komme til Ekkamai Busstation – tag skytrain og stå af på Ekkamai Station.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.