Fra Bangkok til Koh Samet – sådan gør du

De fleste af Thailands paradisstrande ligger langt væk fra Bangkok. Det gælder dog ikke strandene på Koh Samet, der ligger få timers kørsel og en kort sejltur fra hovedstaden.

Færgerne til øen sejler fra byen Ban Phe, og overfarten tager ca. 40 minutter. Det er også muligt at tage en speedbåd, der selvfølgelig er en del hurtigere. Der er regulære både/færger fra tidlig morgen til klokken ca. 19.00. Der er flere selskaber at vælge mellem, og de bruger forskellige moler i Ban Phe. Flest benytter Nuan Thip-molen, da busstationen ligger lige overfor og mange minivans sætter deres passagerer af her.

Prisen for sejlturen er ens for selskaberne og ligger på 70 baht for en voksen (køber du en returbillet er den samlede pris 100 baht). Speedbåde, der først sejler når de er fyldt op (ca. 10 personer) er også en mulighed. Du kan også hyre din egen speedbåd, der sejler når du er klar. Det er selvfølgelig også dyreste løsning.

De fleste regulære både lægger til i den meget lille by Na Dan på Koh Samets nordkyst. Der er også tre daglige afgange til Ao Wong Deuan fra Ban Phe. Speedbådene vil sætte dig af ved dit hotel – dvs. du hopper af i vandet, så husk det rette fodtøj. Nogle steder er der dog moler. Speedbådene sejler i øvrigt døgnet rundt.

Sådan kommer du fra Bangkok til Koh Samet:

 

Fra Bangkok til  Koh Samet med privat transport

Den absolut nemmeste måde at komme fra Bangkok/Bangkoks lufthavne til Koh Samet er med privat transport. Du kan booke transport hjemmefra her på thailandrundt.dk – læs mere her, eller få dit hotel til at arrangere det for dig. Det er en bekvem måde at rejse på – du bliver hentet ved døren og sat af ved molen i Ban Phe, hvor du bliver hjulpet til båden. Får du hotellet på Koh Samet til at arrangere det for dig (eller dit rejsebureau i Danmark) vil de også sørge for transport fra Na Dan til dit hotel. Køretuen fra Bangkok til Ban Phe tager ca. to timer.

 

Fra Bangkok til Koh Samet med minivan

Minivans er en slags deletaxier, der ofte benyttes af backpackere og andre lavbudgetrejsende. Minivans kører faste ruter, og der er også en fra Bangkok til Ban Phe. Minibusserne kører fra Ekkamai busstation, der ligger langs Sukhumvit Road (nærmeste skytrainstation er Ekkamai), og der er afgang hver time fra klokken 7.00 til 18.00. Turen tager ca. 2-3 timer og koster 200 baht.

 

Fra Bangkok til Koh Samet med bus

Fra Bangkoks Ekkamai busterminal kan du tage bussen til Ban Phe fra tidlig morgen til sen eftermiddag. Prisen er ca. 160-170 baht. Bussen sætter dig af ved Nuan Thip-molen. Der er afgang ca. hver anden time – i højsæsonen er der ofte flere afgange. Hos nogle turbureauer i Khao San-området er det muligt at købe en kombineret bus- og færgebillet. Her er der ofte afgang om morgenen fra Bangkok. Med bus tager det ca. 4-5 timer til Ban Phe.

Fra Suvarnabhumi Lufthavn kan du tage bussen til Rayong, og herfra en songtaew til molen i Ban Phe.

Ovenstående muligheder kan selvfølgelig også bruges fra Koh Samet til Bangkok. Fra Ban Phe er der også minibusser til Suvarnabhumi Lufthavn, Pattaya, færgen til Koh Chang og flere andre steder. Spørg på dit hotel eller guesthouse om de aktuelle afgangstider.

 

Ankomst til Koh Samet

Du kan få dit hotel til at hente dig i Na Dan – alternativt kan du tage en songtaew (ladbil), men de kører først, når de er fyldt op. Har du booket en pakkerejse hjemmefra, vil du som regel have transport fra færgen til hotellet inkluderet.

 

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.