Fra Bangkok til Koh Samui – fly, bus, tog eller …?

Jeg får en del spørgsmål om, hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Samui, hvis man vil undgå de temmelig høje priser på flybilletter.

Normalt er det jo meget billigt at flyve indenrigs i Thailand, men ikke fra Bangkok til Koh Samui, hvor det koster noget mere end andre ruter (ca. 1500 – 2000 kr. pr. person for en returbillet med Bangkok Airways) .

Det skyldes, at det er Bangkok Airways, der ejer lufthavnen på Koh Samui, og de bestemmer priserne suverænt. Selvom du også kan flyve med f.eks. Silk Air (fra Singapore), så er det forholdsvis dyrt.

Der er heldigvis alternativer til flyet, hvis du skal fra Bangkok til Koh Samui, men det er absolut den hurtigste måde at nå frem.

Tjek prisforskellen og overvej om du har tid/lyst til at bruge minimum en dag (to hvis du også skal retur) på en strabadserende transport med tog, bil og færge i forhold til merprisen med flyet.

Læs mere om de forskellige muligheder for at komme fra Bangkok til Koh Samui herunder, hvis du er på egen hånd. Alternativt kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

 

Tag AirAsia’s island transfer

Lavprisselskabet AirAsia tilbyder en såkaldt island transfer fra Bangkok til Koh Samui. Her flyver du fra Bangkoks lufthavn Don Mueang til Surat Thani, hvorfra du bliver kørt til havnen i Donsak for at tage færgen til Koh Samui. En tur, der kan gøres på knap seks timer.

Alt er inkluderet i billetten – både fly, transport til havnen og færgeturen. Priserne starter ved ca. kr. 250,-. Vil du benytte dig af denne mulighed, så gør du det fuldstændig som ville du booke en flybillet. Dog skal du ikke søge på Surat Thani som ankomstlufthavn, men Samui. Se mere på AirAsias hjemmeside.

 

Kombineret bus- og færgebillet

De fleste af færgeselskaberne tilbyder en kombineret bus- og færgebillet – f.eks. Lomprayah, der har to daglige afgange fra Bangkok til Koh Samui (molen i Mae Nam).

Der er afgang fra Lomprayahs kontor på Khao San Road i Bangkok med bus, der otte timer senere ankommer til Chumphon. Herfra er der yderligere fire timer med båd. Hele turen tager ca. 14 timer og koster ca. 1500 baht.

Der er adskillige rapporter om tyveri på mange af disse busser, men Lomprayah har et godt ry og regnes for det bedste valg. Se mere på Lomprayahs hjemmeside.

 

Hop på toget til Chumphon eller Phun Phin og derefter færgen

Du kan også tage toget fra Bangkok til enten Chumphon eller Phun Phin, der ligger få kilometer fra Surat Thani. Færgeturen er kortest, hvis du stiger af i Phun Phin, men her er togturen så noget længere. Der er flere afgange dagligt, og du kan hoppe på toget både morgen og aften. Der er tre klasser, hvoraf første og anden klasse har sovemuligheder.

Lomprayah har personale på Chumphon Station, der venter på toget for at køre passagererne til molen og færgen.

Flere færgeselskaber (også Lomprayah) har personale ventende på Phun Phin station, hvor man kan købe en samlet billet, der inkluderer transport til molen, bådoverfart og transfer til dit hotel på Koh Samui.

Også denne mulighed for transport fra Bangkok til Koh Samui kan du finde og booke hos 12Go.asia.

Husk, at du som regel kan få dit hotel/guesthouse til at hjælpe dig. Generelt er det supernemt at rejse rundt i Thailand, hvor man er vant til turister.

 

Hotel på Koh Samui

Se disse indlæg og find et hotel på Koh Samui, der passer dig:
De bedste hoteller på Koh Samui 2024
Bo på stranden på Koh Samui
Overnatning for hele familien på Koh Samui
De bedste billige hoteller på Koh Samui
De bedste voksenhoteller på Koh Samui

Se det fulde udvalg af overnatningssteder på Koh Samui på f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har som regel også de laveste priser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *