Sydøstasien i december – her skal du rejse hen

December er en rigtig god måned at rejse til Sydøstasien. Mange steder er regnsæsonen slut og prisen på flybilletter og hoteller helt i bund, inden højsæsonen begynder omkring jul og nytår for at fortsætte ind i januar og februar.

Mange af de kendte rejsemål i Thailand er gode muligheder for en decemberrejse i Sydøstasien, men der er også andre steder, som byder på godt vejr og store oplevelser.

 

Krabi – Thailand

Vejret: Forvent temperaturer på 30-32 °C og ca. 60 mm nedbør, der typisk vil falde som kraftige eftermiddagsbyger.

Derfor: Populære Krabi er et af Thailands mest alsidige rejsemål. Du kan bo på fastlandet tæt på de gode seværdigheder som Phang Nga-bugten og flere smukke nationalparker eller på en af øerne i Andamanhavet, hvor du finder lækre paradisstrande.

Fastlandet omkring feriebyen Ao Nang kan være travl og måske lidt for turistet for nogle, men provinsen er stor nok til at du også kan finde fred og ro. Læs meget mere om Krabi i områdebeskrivelsen.

Forslag til hoteller (Ao Nang): Glur Hostel (budget) • Andaman  Breeze Resort (Mellemklasse) • Ban Sainai Resort (Luksus)

Rejs videre til: Phuket, Koh Phi Phi, Koh Jum, Koh Lanta, Koh Yao-øerne

Krabi har masser af dejlige hoteller med indbydende pools

 

Si Phan Don – Laos

Vejret: Vejret i december ved Si Phan Don er solrigt med temperaturer på 30-32 °C.

Derfor: Det kræver lidt arbejde at nå frem til Si Phan Don, der betyder 4000 øer. Du kan flyve fra Bangkok til Pakse og finde transport herfra til det spektakulære område, som ligger på grænsen til Cambodja.

Si Phan Don er berømt for sine tusinder af øer, der ligger i Mekongfloden. Nogle forsvinder i regntiden for at dukke op igen når den tørre tid sætter ind. Du kan opleve masser af lokalliv med smukke rismarker og farverige markeder. Du skal også prøve at spotte delfiner og selvfølgelig besøge det imponerende vandfald Khon Phapheng.

Forslag til hoteller: Mama Leurth Sunset GuesthouseMoon by Night

Rejs videre til: Pakse, Stung Treng (Cambodja)

Laos går typisk under radaren hos de rejsende, men landet har masser af gode oplevelser

 

Phu Quoc – Vietnam

Vejret: På Phu Quoc er vejret skønt i december – forvent ca. 30 °C og kun ganske lidt nedbør.

Derfor: Phu Quoc har Vietnams bedste strande. Til gengæld er der ikke så meget andet at komme efter, men øen er perfekt som afslutning på en rundrejse i Vietnam og/eller Sydøstasien.

Den lille Hovedby hedder Duong Dong, der byder på bl.a. god mad, et fremragende marked og masser af autenticitet. Det er syd for byen langs Long Beach Phu Quocs største ferieområde ligger, men strandene er væsentlig bedre på nord- og sydøstkysten.

Forslag til hoteller: Le Forest Resort (Budget) • Bamboo Cottages (Mellemklasse) • Dusit Princess Moonrise Beach Resort (Luksus)

Rejs videre til: Mekongdeltaet, Ho Chi Minh City

Dejlig sandstrand på Phu Quoc

 

Siem Reap – Cambodja

Vejret: I december ligger temperaturen i Siem Reap på ca. 30 °C og der falder stort set ingen regn

Derfor: Siem Reap er spændende nok i sig selv, men den altoverskyggende grund til at besøge denne del af Cambodja er selvfølgelig det enorme og imponerede tempelområde Angkor. Mest berømt er selve Angkor Wat, men hele ruinområdet er af en vis størrelse og byder på enestående bygningsværker.

Som nævnt er der andet at komme efter i Siem Reap. Lige udenfor byen ligger søen Tonle Sap, hvor du kan se flydende byer (alt efter sæson) og få et indblik i de lokales dagligdag. Siem Reap har med årene udviklet et hyggeligt turistområde med cafeer, gallerier, spisesteder og shopping.

Forslag til hoteller: Khmer Mansion ResidenceViroth’s Hotel •  Golden Butterfly Villa

Rejs videre til: Pakse, Phnom Penh, Koh Chang, Koh Kood, Bangkok

Tårnene på imponerende Angkor Wat i Cambodja

 

River Kwai – Thailand

Vejret: December er en god måned at besøge River Kwai. Temperaturen ligger på 30-33 °C og der falder stort set ingen nedbør.

Derfor: Området omkring River Kwai vest for Bangkok byder både på smuk natur, spændende historie og mulighed for aktiv ferie. I og omkring hovedbyen Kanchanaburi finder du masser af gode oplevelser for store og små.

Du kan bl.a. lære mere om byggeriet af “Dødens Jernbane”, tage en tur på den ikoniske “Broen over floden Kwai”, se flotte vandfald og sejle på bambusflåde ned af floden.

Forslag til hoteller: Chez Bure Homestay (Budget) • Princess River Kwai (Mellemklasse) • The Floathouse (Luksus)

Rejs videre til: Bangkok, Cha-Am, Hua Hin, Ayutthaya, Lopburi

Dødens Jernbane er en af hovedattraktionerne ved River Kwai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *