Sydøstasien i maj – her skal du rejse hen

Mange steder i Thailand er maj en forholdsvis regnfuld måned med høje temperaturer. Øerne i den vestlige Thailandbugt, Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao kunne være udmærkede valg, hvis rejsen skulle gå til Thailand i maj, men der er også flere steder i det øvrige Sydøstasien, du kunne overveje.

Udover mine forslag herunder, så kan du også tjekke indlæggene Sydøstasien i april og Sydøstasien i juni.

 

Bali – Indonesien

Vejret: Maj er en god måned at rejse til Bali. Det er lige før sommerferien og den absolut tørreste periode på øen, og du kan derfor undgå de helt store turistgrupper og samtidig finde gode tilbud på overnatning. Forvent 28-30 °C og masser af sol kun afbrudt af en regnbyge nogle dage.

Derfor: Bali bliver man aldrig rigtig færdig med. Øen er af en hvis størrelse og bliver ved med at tilbyde nye områder, aktiviteter og fremragende hoteller. Jeg anbefaler, at du vælger minimum tre forskellige steder til dit besøg på Bali alt efter præferencer.

Første og fremmest skal du dog opleve risterrasser, besøge mystiske templer og spise god og billig mad fra det lækre balinesiske køkken. Du kan også dykke, hænge ud på hippe beach clubs eller tage på cykel- og vandreture. Bali er et virkelig alsidigt rejsemål, hvor du tilmed får meget for pengene.

Forslag til hoteller: Bali Bohemia (Budget) • Bombora Medewi Wavelodge (Mellemklasse) • The Kayon Resort (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Du lander i lufthavnen i Denpasar Ngurah Rai Airport (kode: DPS), der ligger på den sydlige del af øen. Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Bali med f.eks. Emirates, Thai Airways, Qatar Airways og Singapore Airlines.

Templet Ulun Danu Beratan ved Lake Bedugul

 

Hué – Vietnam

Vejret: I maj kan du forvente vekslende skydække og en regnbyge kan bestemt ikke udelukkes, men maj er også den måned med flest solskinstimer. Temperaturen ligger på 32-34 °C.

Derfor: Hué er i mine øjne en af de mest spændende byer i Vietnam. Mest berømt er Den Forbudte By, der var hjem for Vietnams kejsere. Området blev dog stærkt medtaget under den amerikanske krig, men der er stadig meget at se, og så er dele af citadellet genopbygget.

Hué ligger ud til Duftenes Flod, og ned ad den kan du besøge Thien Mu Pagoden, der anses som et af Vietnams vigtigste buddistiske steder. Men der mere at komme efter i byen, som er berømt for det såkaldte kejserkøkken. Den bedste mad i Vietnam får du i Hué siger man, og det burde være grund nok til et besøg.

Forslag til hoteller: Hué Four Seasons Hotel (Budget) • The Scarlett Boutique Hotel (Mellemklasse) • Indochine Palace (Luksus)

Nærmeste Lufthavn: Hué har en mindre lufthavn, der primært betjener indenrigsruter. Lufthavnen hedder Phu Bai og har koden HUI. Ca. 93 km syd for Hué ligger den større lufthavn i Da Nang, der har koden DAD.

Lille del af Citadellet i Hué

 

Singapore

Vejret: I Singapore kan du forvente nedbør året rundt. Nogle måneder er dog bedre end andre. Maj er en slags mellemmåned, hvor du skal forvente 150 mm regn og temperaturer på 30-32 °C.

Derfor: Singapore har et overflødighedshorn af seværdigheder og aktiviteter, som kan holde dig beskæftiget i ugevis. Så længe er der kun få, der bliver i den sydøstasiatiske metropol, som ofte bliver brugt som et stopover inden rejsen går videre til f.eks. Bali, Lombok og Borneo.

Singapore er ikke bare storby. Lige ud for kysten ligger Sentosa Island, der viser en helt anden side af byen. Her kan du bo ved stranden, nyde dagen på beach clubs og fornøje dig med bl.a. golf og temaparker.

Skal det være endnu mere eksotisk, så ligger de indonesiske øer kun en kort sejltur væk. Hotellerne her hjælper gerne med transport fra lufthavnen i Singapore.

Forslag til hoteller: Hotel 81 Princess (Budget) • D’Hotel Singapore by AccorCitadines Raffles Place Singapore (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Singapores lufthavn har koden SIN og er enorm med ruter til det meste af verden. Fra København kan du flyve direkte med Singapore Airlines.

Gardens by The Bay i Singapore

 

Koh Samet – Thailand

Vejret: Koh Samet er et af de bedste steder til en sommerferie i Thailand. En eftermiddagsbyge må forventes, men du vil uden tvivl også opleve solrigt vejr. Temperaturen ligger på 31-34 °C i maj.

Derfor: Lille Koh Samet, der ligger et par timers kørsel og en kort sejltur fra Bangkok, byder på skønne strande ned ad østkysten. Flere steder har du mulighed for at bo beach front, men husk at booke hotel i god tid i forvejen – også thai’erne elsker Koh Samet, der er et yndet rejsemål i weekends og på helligdage.

Koh Samet har ingen seværdigheder af betydning. Her handler det udelukkende om sol og strand. Du kan slappe af i solen om dagen og afslutte med en god sundowner på en af strandbarerne, før du spiser frisk fisk og skaldyr med fødderne i sand.

Koh Samet er et fint sted til badeferien i Thailand eller som afslutning på en rejse i Thailand og/eller Sydøstasien.

Forslag til hoteller: Samed Villa Resort (Budget) • Saikaew Beach Resort (Mellemklasse) • Paradee (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Nærmeste større lufthavn er Suvarnabhumi i Bangkok (kode: BKK), hvortil du kan flyve direkte med Thai Airways fra København. Med mellemlanding undervejs er der adskillige andre muligheder for at flyve til Bangkok.

Koh Samet har flere rigtig gode strande

 

Yogyakarta – Indonesien

Vejret: Omkring Yogyakarta på Java er maj en overgangsmåned til den tørre periode. Temperaturen ligger på 30-32 °C og der falder ca. 110 mm regn.

Derfor: Den indonesiske ø Java synes lidt overset af turisterne. Her ligger hovedstaden Jakarta, men du kan også opleve smuk natur og spændende kulturelle oplevelser. F.eks. i og omkring byen Yogyakarta, hvor hovedattraktionen er det imponerende buddhistiske Borobudur-tempel, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Andre seværdigheder tæller det hinduistiske tempelkompleks Prambanan, den 3000 meter høje vulkan Merapi og den store nationalpark Kalibiru. Yogyakarta er et obligatorisk stop på en rundrejse på Java, men kan også nemt kombineres med Bali.

Forslag til hoteller: Swiss-Belboutique Yogyakarta (Mellemklasse) • Hotel Tentrem (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Yogyakarta International Airport ligger ca. 45 km fra centrum og har koden YIA. Herfra er der forbindelse til bl.a. Singapore, Jakarta, Denpasar (Bali) og Kuala Lumpur.

Lille del af det buddhistisk Borobudur-tempel

 

Redang – Malaysia

Redang ligger ud for Malaysias østkyst lige syd for Perhentian, der også er et fint sted til en majrejse i Sydøstasien. Redang er kendt for sine lækre strande, hvor Pasir Panjang på østkysten er det største turistområde med 10-15 overnatningssteder, men et meget begrænset udvalg af barer og restauranter udenfor hotellerne.

Redang har flere bedre og efter malaysiske forhold ret dyre resorts og er mere henvendt til pakketuristerne end Perhentian. På Redang er der rigtig god dykning og snorkling, men ellers er der kun få oplevelser. Det er en ø til afslapning, der ofte bruges som stop på en rundrejse i Malaysia.

Forslag til hotel: The Taaras Beach & Spa Resort (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Nærmeste lufthavn ligger i Kuala Terengganu (kode: TGG). Herfra er der forbindelse til Kuala Lumpur. Fra lufthavnen er der ca. 25 km til Merang, hvorfra færgen til Redang afgår.

Lækker strand på Redang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *