13 gode oplevelser i Hua Hin

Mangler du forslag til aktiviteter og oplevelser i Hua Hin, så se med her. Fra et besøg i vinlandet og en cykeltur i baglandet til high tea på det gamle jernbanehotel. Husk, at du kan læse om de mest kendte seværdigheder i området i min Hua Hin Guide.

Uanset hvad du har af ønsker om udflugter og aktiviteter, så kan du altid få hjælp af et af de mange tourbureauer i feriebyerne. Du kan også booke hjemmefra eller se mere om mulighederne på Viator, der er ejet af Tripadvisor.

Har du endnu ikke booket hotel i Hua Hin, så kan du finde masser af inspiration i disse indlæg:
De bedste hoteller i Hua Hin 2024
Overnatning for hele familien i Hua Hin

 

Oplevelser i Hua Hin

 

1. Tag på elefantsafari i Kui Buri Nationalpark

Kui Buri Nationalpark (billedet øverst) har Thailands største bestand af vilde elefanter. Du kan tage på safari i parken for at spotte en af de knap 250 elefanter, der næsten er garanti for at se.

Du får helt sikkert store naturoplevelser i det, der betragtes som et af Sydøstasiens største skovområder, som ligger på begge sider af grænsen mellem Thailand og Myanmar. Se mere hos bl.a. Thailand Tours.

 

2. Prøv en kokkeskole

En kokkeskole er både sjovt og lærerigt. Jeg har efterhånden deltaget på mange madlavningskurser rundt om i Asien, og det har altid været en god oplevelse. Ikke nok med at du lærer at lave lækre thailandske retter, så er det som regel også et godt sted at møde andre rejsende.

Kokkeskolerne tilbyder typisk hel- og halvdagskurser eventuelt startende med indkøb på markedet. Du kan se mere på f.eks. Thai Cooking Course eller Bamboo Thai Cooking Class.

En kokkeskole er en sjov oplevelse

 

3. Drik High Tea på Centara Grand Beach Resort

Gå i fodsporene på datidens elite og bedre borgerskab og snup en high tea i salonen på det gamle og berømte jernbanehotel. Det flotte hotel fra 1923 byder tillige på en smuk og velplejet have, der kan opleves når den gode te er indtaget.

Det luksuriøse hotel er et stykke unik historie i den populære ferieby og i dag ejet af Centara-kæden. Har du lyst til en oplevelse ud over det sædvanlige, kan du booke overnatning på hotellet.

 

4. Lær om dyrene hos Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT)

Støt et godt formål og få samtidig en unik oplevelse. På WFFTs center ca. 60 km nord for Hua Hin prøver man at give sårede og udnyttede dyr et værdigt liv. Du kan få historien om flere af centrets 400 dyr, der tæller arter som bl.a. abe, bjørn og tiger. WFFT har også et projekt for elefanter.

For en mere intens oplevelse er det også muligt at lave frivilligt arbejde i centret. Se mere på WFFTs hjemmeside.

 

5. Besøg vinlandet

Thailand er blevet vinland. Den største produktion findes ved Khao Yai Nationalpark nordøst for Bangkok, men området omkring Hua Hin er også rigtig godt med. Siam Winery, der ejer Monsoon Valley Wineyard, har god succes med at fremstille vin, der passer til den krydrede og ofte stærke thailandske mad.

Du kan selv besøge vingården for at prøvesmage vinene og måske se det flotte område. Monsoon Valley Wineyard ligger ca. 45 km vest for Hua Hin. Se mere om vingården her.

oplevelser i hua hin
Ved Hua Hin kan du besøge en vingård – en lidt anderledes oplevelse i Hua Hin

 

6. Se kunst i Hua Hin Artist Village (Baan Sillapin)

Ca. syv km vest for centrum af Hua Hin (ad vej 3218) ligger Hua Hin Artists Village, der er et slags kunstnerkollektiv. 15-20 kunstnere er tilknyttet stedet, der bl.a. tilbyder udstillinger og gallerier med kunst og aktiviteter. Hua Hin Artist Village har også cafe, butik og mulighed for at deltage i workshops og kunstklasser. Se mere på stedets hjemmeside.

 

7. Spot delfiner ved Dolphin Bay

Ved Pranburi ca. 35 km syd for Hua Hin kan du fra februar til maj spotte delfiner i Dolphin Bay. Flere tourarrangører som f.eks. huahincruise.com har delfinerne på programmet ofte med flere stop ved strande og/eller snorkelsteder undervejs. Du kan også snuppe et par overnatninger i Dolphin Bay, hvis strand er noget bedre end i Hua Hin.

 

8. Hæng ud på en hip beach club

Hua Hin har flere hippe beach clubs, hvor du kan tilbringe dagen uden at tænke på så meget andet end at slappe af og måske arbejde på kuløren.

Der er tale om mondæne steder, der åbner til brunch og i løbet af dagen tilbyder f.eks. frokost, cocktails, happy hour, lækker mad og måske en lille fest til at afslutte dagen. En af de mest populære beach clubs i Hua Hin er Sundance – forvent en luksuriøs oplevelse med priser derefter.

 

9. Tag på en cykeltur i omegnen

Man skal faktisk ikke så langt ind i landet før den thailandske hverdag udspiller sig lige for næsen af en. Ad små veje og stier kan du tage cyklen og se alt det, du ikke oplever i bil. Klik ind på huahinbiketours.com, der også har færdigsyede ture med guide og alt udstyr inkluderet på programmet.

oplevelser i Hua Hin
En cykeltur bringer dig gennem smuk natur og små landsbyer

 

10. Spis på en af de gode seafoodrestauranter

Hua Hin har adskillige gode restauranter, der serverer lækker og billig seafood. Flere af dem ligger halvt ude i vandet bygget på pæle umiddelbart nord for Hilton Hotel. Du kan også besøge Hua Hin Seafood Restaurant, der ligger på natmarkedet, og som er en af de absolut mest populære restauranter i byen.

 

11. Prøv kræfter med Thailands bedste golfbaner

Hua Hin er en af Thailands førende golfbyer. Golfspillere kommer i stort tal for at prøve kræfter med områdets baner, der er både gode og billige. Du kan selv booke tid på banerne, men mange af Hua Hin’s hoteller har også specialiseret sig i golfpakker. Se meget mere om banerne her, hvor du også kan bestille green fee online.

 

12. Besøg det sjove For Art’s Sake – 4D kunstmuseum

For Art’s Sake er et lidt anderledes kunstmuseum. Her kan du som besøgende være en del af værkerne udført af thailandske kunstnere. Du kan placere dig selv i 4D installationerne og få sjove billeder med hjem. Der er flere afdelinger – bl.a. den populære horrorzone

Her har du muligheden for at besøge et museum, som også børnene vil synes om. For Art’s Sake ligger på Petchkasem Road ved Hua Hin Hospital.

 

13. Plask i Vana Nava Water Jungle

Hua Hin har de seneste år fået en lang række forlystelsesparker. Et af dem er det store Vana Nava Water Jungle, der bl.a. har vandrutsjebaner, aqualoops og watertubes.

Det store vandland er delt op i zoner, hvor der er aktiviteter for hele familien. Er du helt vild med vand eller vil du gøre børnene glade, så book Holiday Inn Vana Nava, der ligger i forbindelse med den store Water Jungle, hvortil der gratis adgang. Book Holiday Inn her.

Vana Nava Water Jungle er et sikkert hit hos børnene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *