11 gode oplevelser i Krabi

På ferie i Krabi? Så er det sikkert de hvide sandstrande og det krystalklare turkisblå hav, der kalder. Men der er også mulighed for udflugter. Tag på eventyr i regnskoven, spis lækker mad eller oplev lange og øde strande. Husk, at du kan læse om de mest kendte seværdigheder i området i min Krabi Guide.

Uanset hvad du har af ønsker om udflugter og aktiviteter, så kan du altid få hjælp af et af de mange tourbureauer i feriebyerne. Du kan også booke hjemmefra eller se mere om mulighederne på Viator, der er ejet af Tripadvisor.

Har du endnu ikke booket hotel til din ferie i Krabi, så kan du få masser af inspiration her:
De bedste hoteller i Krabi 2024
Bo på stranden i Krabi
Overnatning for hele familien i Krabi
De bedste billige hoteller i Krabi

 

Oplevelser i Krabi

 

1. Besøg autentiske Koh Klang

Oplev unikt lokalliv få kilometer fra Krabi By. Koh Klang en større ø, der ligger en kort sejltur fra Chaofah-molen i Krabi By, og et besøg her bringer dig til en helt anden verden end turistmylderet i Ao Nang.

Den lille hovedby, der blot er en samling huse, kan opleves til fods. Her kan du spise lækker seafood før du tager en tuk-tuk rundt på øen, der er kendt for batik og fremstilling af longtailbåde i miniatureudgave.

Befolkningen er yderst venlige og har traditionelt levet af fiskeri og dyrkning af den særlige ristype sangyod, der er rødviolet og oprindelig stammer fra det sydligste Thailand. Vil du besøge Koh Klang, så går du blot ned på havnen i Krabi By, hvor du uden tvivl vil blive kontaktet at bådejerne, der også tilbyder at kombinere Koh Klang med grotten Khao Khanab Nam.

 

2. Tag på øhop i Andamanhavet

Det er utrolig nemt at tage lokaltransport til de forskellige øer i Andamanhavet. Book hotel på forhånd og sejl rundt i det smukke område, der først og fremmest byder på superstrande og flot natur. Du kan besøge øer som Koh Phi Phi, Koh Lanta eller nogle af de mindre øer.

En anden mulighed er at booke en tur med selskabet La Moet, der har ture i øhavet af flere dages varighed. Med det svenskejede La Moet kommer du rundt til de mest besøgte steder som f.eks. Railay og Phang Nga. Se mere om La Moet.

Der er mange skønne strande på øerne i Krabi

 

3. Oplev junglen ved Elephant Hills

Smukke Khao Sok Nationalpark er et must at besøge. Vil du have en anderledes oplevelse i parken, så prøv luksusteltene ved Elephant Hills. Resortet kører et elefantprojekt, hvor du kan være med til at bade og fodre dyrene. Det er blot en lille del af programmet – lige så spændende er overnatningen i luksustelte, den gode mad og de imponerende omgivelser.

Alt er inkluderet i de færdigpakkede ture, der kan købes af 1-4 dages varighed. Du oplever regnskoven på tætteste hold og kan kombinere med campen ved Chiaw Lan-søen, der i mine øjne er den absolut største oplevelse.

Du har mulighed for at blive hentet på dit hotel og sat af igen når turen er slut. Elephant Hills er meget professionelle og svarer hurtigt på din forespørgsel. Se mere om Elephant Hills.

4. Prøv en cykeltur i omegnen

Cykling er blevet populært i Thailand, og i Krabi er der endda lavet flere cykelstier. Men det er uden tvivl turen væk fra de gængse turistruter gennem landsbyer og forbi smuk natur, der vil være den største oplevelse.

Du kommer derud, hvor vejene består af grus og ikke asfalt, og hvor du uden tvivl får smil med på vejen af de venlige lokale. Flere steder i Krabi kan du leje cykler, men det er også muligt booke en tur med guide, der inkluderer udstyr og på heldagsturene ofte frokost.

 

5. Lær at lave thailandsk mad på en kokkeskole

En kokkeskole er både sjovt og lærerigt. Ikke nok med at du lærer at lave lækre thailandske retter, så er det som regel også et godt sted at møde andre rejsende.

Kokkeskolerne tilbyder typisk hel- og halvdagskurser eventuelt startende med indkøb på markedet. Som regel får du en lille kogebog med hjem, så du kan trylle i dit eget køkken. Du kan se mere på f.eks. Thai Charm Cooking School.

En kokkeskole er en sjov oplevelse

 

6. Snup en overnatning eller to på Koh Jum

Pudsigt nok ser øen Koh Jum mellem Krabi og Koh Lanta kun få turister. Er du alligevel i området, så er det oplagt at snuppe et par overnatninger på et af øens hoteller. Livet går sin stille gang, og Koh Jum kunne nemt være det fredfyldte paradis, du længes efter.

Se blot mulighederne på de to pragtfuldt beliggende overnatningssteder Koh Jum Resort og Koh Jum Beach Villas, der har god service og hytter i forskellige prisklasser.

Du kommer til Koh Jum ved at tage båden fra f.eks. Krabi By eller Koh Lanta. Du kan også køre til den lille havneby Laem Kruat for at tage den offentlige båd til Koh Jum – begge ovennævnte overnatningssteder kan sørge for transport.

 

7. Udfordr dig selv på en klatretur

Krabi siges at have Thailands bedste klatring. Det foregår på Railay-halvøen, hvor der er flere udbydere, som både tilbyder begynderkurser og har klatring for de mere erfarne udøvere. Du kan booke en instruktør/kursus af en hel- eller halvdags varighed hos f.eks. Krabi Rock Climbing.

 

8. Spis lækker streetfood på natmarkedet i Krabi By

Fredag, lørdag og søndag er der natmarked i Krabi By. Her kan du se de lokale på slap line, når de handler, men frem for alt, så skal du prøve den lækre streetfood – det er superbilligt. Du kan købe mange andre ting på markedet, hvor der også er underholdning i form af musik.

Natmarkedet åbner ca. kl. 17.00 og ligger centralt i Krabi By primært på Soi Maharaj 8 bag varehuset Vogue. Det er nemt at finde. Tag en songtaew dertil, hvis du bor i Ao Nang eller Nopparat Thara.

Der er masser af mad på natmarkedet i Krabi By

 

9. Tag på Sea Canoe i Phang Nga-bugten

Man kan næsten ikke få nok af Phang Nga-bugten. Vil du opleve de mest unikke steder, så book en tur hos John Gray Seacanoe. John Gray var den første til at lave ture af flere dages varighed i bugten, og siden har en del selskaber forsøgt at efterligne ham, men den amerikanske entusiast tilbyder stadig de bedste ture.

Du kommer til at opleve spektakulær natur og unikke steder, der først for nylig er blevet opdaget af menneskeheden. Se mere om John Gray Seacanoe. Alternativt kan du hos tourbureauerne booke heldags kajakture med forskelligt indhold.

 

10. Hop på båden til Koh Yao-øerne

På trods af Koh Yao-øernes størrelse, så ligger de lidt gemt væk i Andamanhavet mellem Phuket og Krabi. Det kan undre at øerne ikke på samme måde er blevet “opdaget” som mange af de andre øer i området.

Koh Yao Yai er den største af de to, men der ligger flest resorts på Koh Yao Noi. Begge kan de byde på smuk natur og dejlige strande, og det er bemærkelsesværdigt, at man ikke skal længere væk fra Phuket og Krabi for at finde et næsten uberørt paradis med dramatiske klipper, kokosnøddeplantager og en gæstfri befolkning, der lever af fiskeri.

 

11. Book et kursus i Thaiboksning

Flere steder i Krabi kan du tage et kursus i Thaiboksning. Kampsporten kan se voldsom ud, men det er god træning, som henvender sig til både nybegyndere og erfarne kæmpere.

Har du ikke prøvet thaiboksning før vil et hel- eller halvdagskursus nok være noget for dig, mens mangeårige udøvere kan bo i campen og få lagt skræddersyede programmer. For både erfarne og nybegyndere er Honour Muay Thai Gym et godt sted.

Et kursus i thaiboksning er en populær aktivitet i Krabi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *