7 gode oplevelser i Krabi

På ferie i Krabi? Så er det sikkert de hvide sandstrande og det krystalklare turkisblå hav, der kalder. Men der er også mulighed for udflugter. Tag på eventyr i regnskoven, spis lækker mad eller oplev lange og øde strande. Husk, at I kan læse om de mest kendte seværdigheder i området i vores Krabi Guide.

Uanset hvad I har af ønsker om udflugter og aktiviteter, så kan I altid få hjælp af et af de mange tourbureauer i feriebyerne. I kan også booke hjemmefra eller se mere om mulighederne på Viator, der er ejet af Tripadvisor.

 

Koh Klang

Oplev unikt lokalliv få kilometer fra Krabi By. Koh Klang en større ø, der ligger en kort sejltur fra Chaofah-molen i Krabi By, og et besøg her bringer jer til en helt anden verden end turistmylderet i Ao Nang. Den lille hovedby, der blot er en samling huse kan opleves til fods, og her kan I spise lækker seafood. Tag derefter en tuk-tuk rundt på øen, der er kendt for batik og fremstilling af longtailbåde i miniatureudgave.

Befolkningen er yderst venlige og har traditionelt levet af fiskeri og dyrkning af den særlige ristype sangyod, der er rødviolet og oprindelig stammer fra det sydligste Thailand. Vil I besøge Koh Klang, går I blot ned på havnen i Krabi By, hvor I uden tvivl vil blive kontaktet at bådejerne, der også tilbyder at kombinere Koh Klang med grotten Khao Khanab Nam.

 

Øhop i Adamanhavet med La Moet

Det er faktisk utrolig nemt at tage lokaltransport til de forskellige øer i Andamanhavet. Book hotel på forhånd og sejl rundt i det smukke område, der først og fremmest byder på superstrande og flot natur. I kan besøge øer som Koh Phi Phi, Koh Lanta eller nogle af de mindre øer.

En anden mulighed er at booke en tur med selskabet La Moet, der har ture af flere dages varighed i øhavet. La Moet er svenskejet, og du kommer godt rundt til de mest besøgte steder som f.eks. Railay og Phang Nga. Se mere om La Moet.

 

Elephant Hills

Smukke Khao Sok Nationalpark er et must at besøge. Vil I have en anderledes oplevelse i parken, så prøv luksusteltene ved Elephant Hills. Resortet kører et elefantprojekt, hvor man kan være med til at bade og fodre dyrene. Det er blot en lille del af programmet, og lige så spændende er overnatningen i luksustelte, den gode mad og de imponerende omgivelser.

Alt er inkluderet i de færdigpakkede ture, der kan købes fra 1-4 dages varighed. I oplever regnskoven på tætteste hold og kan kombinere med campen ved Chiaw Lan-søen, der i mine øjne er den absolut største oplevelse. I kan blive hentet på jeres hotel og sat af igen når turen er slut. Elephant Hills er meget professionelle og svarer hurtigt på jeres forespørgsel. Se mere om Elephant Hills.

 

 

Koh Jum

Pudsigt nok ser øen Koh Jum mellem Krabi og Koh Lanta kun få turister. Er I alligevel i området, så er det oplagt at snuppe et par overnatninger på et af øens resorts. Livet går sin stille gang, og Koh Jum kunne nemt være det fredfyldte paradis, I længes efter. Se blot mulighederne på de to pragtfuldt beliggende overnatningssteder Koh Jum Resort og Koh Jum Beach Villas, der har god service og hytter i forskellige prisklasser.

I kommer til Koh Jum ved at tage båden fra f.eks. Krabi By eller Koh Lanta. I kan også køre til den lille havneby Laem Kruat for at tage den offentlige båd til Koh Jum – begge ovennævnte resorts kan sørge for transport.

 

Sea Canoe i Phang Nga-bugten

Man kan næsten ikke få nok af Phang Nga-bugten. Vil I opleve de mest unikke steder, så book en tur hos John Gray Seacanoe. John Gray var den første til at lave ture af flere dages varighed i bugten, og siden har en del selskaber forsøgt at efterligne ham, men den amerikanske entusiast tilbyder stadig de bedste ture. I kommer til at opleve spektakulær natur og unikke steder, der først for nylig er blevet opdaget af menneskeheden. Se mere om John Gray Seacanoe.

 

Koh Yao

På trods af Koh Yao-øernes størrelse, så ligger de lidt gemt væk i Andamanhavet mellem Phuket og Krabi. Det kan undre at øerne ikke på samme måde er blevet “opdaget” som mange af de andre øer i området.

Koh Yao Yai er den største af de to, men der ligger flest resorts på Koh Yao Noi. Begge kan de byde på smuk natur og dejlige strande, og det er bemærkelsesværdigt, at man ikke skal længere væk fra Phuket og Krabi for at finde et næsten uberørt paradis med dramatiske klipper, kokosnøddeplantager og en gæstfri befolkning, der lever af fiskeri.

 

Cykeltur i omegnen

Cykling er blevet populært i Thailand, og i Krabi er der endda lavet flere cykelstier. Men det er uden tvivl turen væk fra de gængse turistruter gennem landsbyer og forbi smuk natur, der vil være den største oplevelse. I kommer derud, hvor I kører på grus og ikke asfalt, og hvor I uden tvivl får smil med på vejen af de venlige lokale. Flere steder i Krabi kan I leje cykler, men I kan også booke en tur med guide, der inkluderer udstyr og på heldagsturene ofte frokost.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *