18 gode oplevelser i Bangkok

Bangkok har et væld af oplevelser, aktiviteter og forlystelser. Her kommer 18 af de bedste, der giver et fint indblik i kultur, historie og traditioner, men som også kan være lærerige og underholdende. Læs meget mere om Thailands hovedstad i min Bangkok Guide.

Har du endnu ikke booket hotel til dit ophold i Bangkok, så kan du få masser af inspiration her:
De bedste hoteller i Bangkok 2024
Overnatning for hele familien i Bangkok
De bedste billige hoteller i Bangkok

 

Oplevelser i Bangkok

 

1. Nyd en lækker thaimassage i Wat Po

Thaimassage er en ældgammel massageform, der bør prøves af enhver. Det kan på en gang være en hård og behagelig behandling. Kroppen bliver strakt på alle leder og kanter, men bagefter har man det som født på ny.

Thaimassage kan fås overalt i Thailand, men vil man prøve det bedste af det bedste, så tag til Wat Po, hvor landets bedste massører bliver uddannet. Du har også mulighed for selv at tage kurser.

 

2. Besøg Amuletmarkedet

Mange thai’er bærer amuletter, der skal bringe dem held og lykke i hverdagen. Som regel bæres de om halsen – det kan være en lille buddhafigur, et billede af kongen eller noget helt tredje.

Det er vigtigt at vælge den rigtige amulet, og at være beskyttet af de højere magter tages meget seriøst. På Amuletmarkedet i Bangkok, ikke langt fra Grand Palace, kan du ved selvsyn se, hvor mange forskellige amuletter, der kan vælges imellem. Markedet består af en masse små gyder – et herligt sted, hvor du kan se de lokale på slap line.

 

3. Tag på cykeltur i Bangkok

Det lyder næsten som en dårlig joke, for hvem vil dog sætte livet på spil i Bangkoks vanvittige trafik? Det er der vel ingen, der vil, og det er der slet ikke tale om på denne spændende udflugt, hvor du cykler langs kanalerne og oplever en side af Bangkok som kun få får lov at opleve.

Få kilometer fra byens hektiske gader kan du komme tæt på lokalbefolkningen og cykle mellem rismarker og fiskefarme.

På en cykeltur ser du det ukendte Bangkok

 

4. Snup en sundowner på en rooftop bar

Bangkok har adskillige pragtfulde barer, der ligger på toppen af en af byens mange højhuse. Her kan du snuppe en drink, mens du ser solen gå ned over hovedstadens skyline. Gode steder er bl.a. Red Sky øverst på Central World, Sky Bar på toppen af Lebua at State Tower og Moon Bar at Vertigo.

 

5. Oplev de flotte træhuse ved Suan Pakkad Paladset

Midt i Bangkok ligger 11 pragtfulde træhuse i typisk thaistil, der synes ret malplaceret blandt byens højhuse. Fire af træhusene blev hentet til Bangkok af Kong Rama V., der her opførte et lille palads i en gammel have.

Det er et skønt område – husene er en attraktion i sig selv, men haven med tilhørende sø/dam er også lidt af et fristed. Suan Sakkad ligger ikke langt fra Siam Square, men på trods af den centrale beliggenhed, er her kun få turister. Fra skytrainstationerne Ratchatewi og Victory Monument er der ca. 1,2 km til Suan Pakkad.

 

6. Prøv en kokkeskole

Prøv kræfter med det thailandske køkken på en af Bangkoks mange kokkeskoler. Det er sjovt og lærerigt, og sammen med erfarne kokke og dine medkursister får du ikke blot lov til at lave en stribe gode retter, du får også gode fif til madlavningen.

Nogle kurser starter med indkøb på det lokale marked, og her gives som regel information om de mange fremmedartede grøntsager og frugter. En kokkeskole er absolut en af de bedste oplevelser i Bangkok.

En kokkeskole er en sjov oplevelse

7. Sejl ad Chao Phraya på et Manohra Cruise

Prøv et mindeværdigt cruise på Chao Phraya-floden. I en ombygget risbåd omgivet af luksus og værelser i teaktræ og mahogni kan du glide stille og roligt gennem landskabet fra Bangkok til Ayutthaya. Undervejs stoppes der ved flere spændende attraktioner. Der er fuld forplejning ombord på det såkaldte Manohra Cruise.

 

8. Se thaiboksning med de lokale

En god måde at opleve den lokale stemning og atmosfære er til et thaiboksestævne. De to bedste steder at opleve den traditionelle kampform er på Lumphini Stadion og på Ratchadamnoen Stadion.

Førstnævnte ser flest turister, men hverken kæmperne eller stemningen er dårligere. Det finder du hurtigt ud af, når du er indenfor, hvor der er et inferno af larm og som regel kvælende varmt.

 

9. Oplev Østens Mystik ved Erawan-helligdommen

I det travle kryds ved Ratchadamri og Ploen Chit få hundrede meter fra Siam Sqaure, kan du se de lokale på slap line ved Erawan-helligdommen, hvis officielle navn er Ta Phrom. Helligdommen blev opført for at beskytte arbejdet ved det store Erawan Hotel i 1950’erne, der var forfulgt af en række uheld.

Der er som regel masser af liv ved helligdommen, hvor lokale tænder røgelsespinde og køber blomsterguirlander som de ofre sammen med en lang række andre ting som lys og frugt. Fra skytrainstationen Chitlom er der kun få meter til helligdommen, der er en af de mest spektakulære oplevelser i Bangkok.

Erawan-helligdommen er et godt sted at følge med i lokallivet

 

10. Tag toget til Mahachai

Besøg en helt anden verden og kom i nærkontakt med de lokale i byen Mahachai, der ligger ud til Thailandbugten syd for Bangkok. Tag toget fra stationen i Thonburi og du vil efter en times tid finde dig selv i et område af Thailand, kun få turister når frem til. Det farverige marked ligger næsten på togskinnerne, og ved havnen et stenkast derfra kan du nyde god seafood.

 

11. Prøv Bangkoks gadekøkkener

Noget af den bedste mad man kan få i Thailand og i særdeleshed Bangkok er i de små gadekøkkener, der ses overalt i bybilledet. Man opdager hurtigt, hvilke steder der er mest populære, og ved spisetid er der fyldt med mennesker, der snupper et hurtigt måltid.

Følg de lokale og spis et godt og billigt måltid, mens du iagttager den thailandske hverdag. Undgå retter med kokosmælk, da det bliver ofte opbevaret forkert i varmen.

 

12. Shop og gå i fodsporene på ØK og H.N. Andersen ved Asiatique

En god oplevelse med dansk islæt kan du få ved shoppingområdet Asiatique. De gamle lagerbygninger, hvor der nu er shopping og forlystelser, var i gamle dage ejet af ØK, der blev grundlagt af H.N. Andersen.

I Asiatique kan du udover at shoppe og spise på en af restauranterne, se underholdning og deltage i forskellige pop-up events. Du kommer dertil med taxa eller den gratis båd fra Saphan Taksin skytrainstation.

Shopping ved Asiatique

 

13. Forkæl dig selv i Oriental Spa

Anset for en af verdens bedste kan du forkæle dig selv i spa’en på det fashionable Oriental Hotel. Her er du altid sikker på en oplevelse ud over det sædvanlige. Uanset hvilken behandling du vælger, skal der bookes i forvejen. Du er i kyndige hænder, og når du er kommet ud som et nyt menneske, kan du snuppe en drink i hotellets lækre Bamboo Bar.

 

14. Tag med på en food tour gennem Bangkok

Mange steder i Thailand kan du prøve en food tour. Også i Bangkok, hvor du får den bedste og mest autentiske oplevelse i Thailand. Internationale mad- og rejseskribenter lovpriser byen, hvor især Chinatown byder på masser af god mad. En food tour varer typisk fra 2-4 timer og har forskellige stop undervejs.

 

15. Besøg Blomstermarkedet

Bangkoks blomstermarkedet er et livligt og farverigt sted. Allerede fra tidlig morgen kan du se de lokale i gang med at handle eller binde blomster. Her og der ligger bunker af smukke orkideer, men du vil også se roser, liljer og lotusblomster. Markedet hedder Pak Khlong Talat og ligger på Chak Phet Road ikke langt fra Chinatown.

Bunker af orkideer på blomstermarkedet

 

16. Bliv betaget af Den Gyldne Buddha

Bangkok har adskillige templer, men et af de mest interessante er Wat Traimit, der ligger i Chinatown. Templet indeholder en enestående buddha, der er lavet af 5,5 tons guld. Historien om buddhaen, som man troede var af gips, er lige så spændende som den er imponerende.

I 1955 ville man flytte Buddhaen, der faldt af kranen og smadrede mod jorden. Det fik laget af gips til at krakelere og inden under fandt man den store guldbuddha. Man mener, at gipsen er lagt på for at skjule guldet for burmeserne, som det daværende Siam havde en lang række konflikter med. Stå af på Hua Lamphong metrostation for at besøge Wat Traimit.

 

17. Gå en tur i Lumphiniparken

En af Bangkoks få grønne oaser er Lumphiniparken for enden af Silom Road ved Sala Daeng skytrainstation. Her kan du tidlig morgen se de lokale dyrke motion og lave tai chi.

Lunphiniparken besår af stier, plæner og søer, hvor der lever nogle enorme varaner, som ofte kommer op på land. Et fantastisk syn. Parken har åben hele dagen, men er i mine øjne bedst at besøge om morgenen.

 

18. Besøg Manahakhon Skywalk – hvis du tør

På toppen af King Power Manahakhon-bygningen kan du besøge den såkaldte skywalk på 78. etage. 310 meter over gadeplan ligger glasterrassen, hvor du kan kigge lige ned på byen – en nervepirrende oplevelse.

Fire meter højere oppe kan Bangkoks højst beliggende observationsdek tilbyde en 360° panoramaudsigt over byen. I bygningen finder du også bar, hotel og restaurant. Stå af på skytrainsstationen Chong Nonsi, hvorfra der er få minutters gang til King Power-bygningen.

I Lumphiniparken kan du se de lokale på slap line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *