3 dage i Bangkok – det skal du opleve som førstegangsbesøgende

De fleste turister, der besøger Bangkok har kun få dage i byen, inden rejsen går videre. Er du en af dem, så læs mine forslag til, hvad du skal prioritere i Thailands spændende hovedstad.

Jeg anbefaler minimum 2 hele dage i Bangkok. Det er selvfølgelig alt for kort tid til at opleve alt hvad byen har af seværdigheder og aktiviteter, og mine forslag herunder er derfor henvendt til dig, der gerne vil besøge de største attraktioner.

Jeg er helt klar over, at det kan blive nogle intense dage, men du kan selvfølgelig vælge fra og til – det er kun dig, der ved, hvad du vil prioritere under dit ophold i Bangkok.

 

Overnatning

Inden mine forslag til hvad du skal opleve på dine 3 dage i Bangkok, så skal du overveje hvor i byen du vil bo. Er det dit første besøg i Thailands hovedstad, så anbefaler jeg områderne Silom, Sukhumvit og Siam Square.

De ligger alle centralt, og især Silom og Sukhumvit har masser af cafeer, barer og restauranter, mens Siam Square er kendt for sine enorme shoppingcentre.

De tre bydele er forbundet med hinanden af skytrain, Bangkoks højbane, der ligesom metroen, er supernem at bruge. Uanset om du vælger Silom, Sukhumvit eller Siam Square, så bor du tæt på mange af Bangkoks største seværdigheder. Du kan se efter overnatning i disse indlæg:

De bedste hoteller i Bangkok
De bedste lejligheder i Bangkok
Overnatning for hele familien i Bangkok
De bedste billige hoteller i Bangkok

Du kan også læse mere om Bangkoks områder og få forslag til overnatning i indlægget Hotel i Bangkok og hvor skal du bo?

Der er mange gode overnatningssteder i Bangkok – også med swimmingpool

 

Morgen

 

Lumphiniparken

Lumphiniparken (opkaldt efter Buddhas fødested) er en af Bangkoks ældste parker. Her kan du om morgenen se de lokale motionere, hvor flere dyrker tai chi. Er du heldig, kan du også se nogle udføre øvelser med sværd og vifter. Parken er også berømt for sine 1 meter lange båndvaraner, der af og til kommer op af søerne.

Parken ligger for enden af Silom Road ved Sala Daeng, der er nærmeste skytrainstation. Med metro kan du stå af på Si Lom eller Lumphini. Fra begge stationer er der to minutters gang til parken.

 

Benjakittiparken

Ved Asoke langs Sukhumvit Road ligger Benjakittiparken, der netop er blevet udvidet med bl.a. søer, vådområder og træbroer, der snor sig gennem landskabet. Parken har åbent hele dagen, men tager sig bedst ud om morgenen, hvor der er stille og mulighed for at høre fuglefløjt.

Bor du ikke ved Sukhumvit, så kan du stå af på Asoke skytrainstation og med metro på Sukhumvit eller Queen Sirikit National Convention Centre. Fra alle stationer er der 10-15 minutters gang til parken.

 

Blomstermarkedet

Ikke langt fra Chinatown ligger Blomstermarkedet Pak Khlong Talat. Her kan du fra tidlig morgen til op af formiddagen se et hav af blomster inklusive bunker af lotus, orkideer og vandliljer.

Der er også blomsterbindere, som laver flotte buketter og opsatser. Pak Khlong Talat ligger både i markedshallen og i gaderne udenfor – et hektisk og spændende sted. Læs mere om Blomstermarkedet her.

De lokale motionerer og holder sig i form i Lumphiniparken

 

Formiddag/eftermiddag

 

Grand Palace

Grand Palace er Bangkoks største og mest populære seværdighed. Det tidligere residens for kongefamilien er smukt og overdådigt med bl.a. flere templer, stupaer og helligdomme.

F.eks. Wat Phra Kaew, hvor du kan se smaragdbuddhaen, der betragtes som Thailands helligste. Ingen rejse til Bangkok uden et besøg i Grand Palace, hvor jeg anbefaler, at du tager en guidet tur.

Grand Palace ligger ikke helt godt i forhold til offentlig transport. Nærmeste metrostation er Sanam Chai tæt på Blomstermarkedet. Herfra er der ca. 2 km til indgangen til Grand Palace. Der er også mulighed for at tage flodbåden. Stå af på Tha Chang, hvorfra der er ca. 350 meter til indgangen til Grand Palace.

 

Wat Po

Thailands største tempel er Wat Po, der ligger tæt på Grand Palace. Templet er kendt for den 46 meter lange liggende buddha, men også for at uddanne nogle af de bedste massører i Thailand.

Du kan selv prøve en thaimassage på skolen i Wat Po – det koster ca. 450 baht. Det store tempelområde har mange andre fine helligdomme, og det er et godt sted at lære mere om buddhismen. Nærmeste metrostation er Sanam Chai, der ligger ca. 10 minutters gang fra Wat Po.

 

Sejltur på klongerne

Bangkok gennemskæres af floden Chao Phraya, der har en lang række sidekanaler, som kaldes klonger. Du kan tage en sejltur på kanalerne i Thonburi, det gamle Bangkok, på den vestlige side af floden, hvor du bl.a. kommer forbi templer, stolpehuse, orkidefarme og sejlende sælgere.

Turene fås i mange udgaver, hvor der gøres stop ved forskellige seværdigheder og aktiviteter. Et af de mest interessante steder er Wat Arun – Daggryets Tempel, der er Bangkoks vartegn. Wat Arun er kendt for sin høje prang, der er påklistret tusindvis af porcelænsstykker, der engang blev brugt som ballast i skibene.

Der er masser af flotte ting at kigge på i Grand Palace

 

Sen eftermiddag/aften

 

Chinatown

Chinatown er en intens og yderst hektisk bydel – især om aftenen, hvor gadekøkkenerne slår dørene op. Der er adskillige spisesteder, som alle tilbyder noget forskelligt, men er du usikker på hvor og hvad du skal spise, så kan du booke en food tour.

De fås både som privat- eller gruppetur. Udover den gode mad, så fortæller guiden ofte lidt om Chinatown, Bangkok og den mad, du spiser. Du kan tage metroen til Chinatown – stå af på stationen Wat Mangkon. Læs mere om Chinatown her.

 

Khao San Road

Mens Chinatown er en lokal bydel med masser af autenticitet, så er Khao San Road og gaderne omkring præget af turisme. Khao San, der er Bangkoks legendariske backpackercentrum, henvender sig i dag ikke kun til rygsækrejsende, men tilbyder noget til alle.

Nåh ja, luksussegmentet har ikke meget at gøre her, men til gengæld kan Khao San byde på masser af barer, butikker og spisesteder henvendt til den almindelige turist. Om aftenen er stemningen hektisk, og Khao San er det nærmeste man kommer et egentligt turistområde i Bangkok.

 

Asiatique The Riverfront

Det store forlystelsesområde Asiatique er en tredje mulighed for en god aften i Bangkok. Udover spisestederne, forlystelserne og de mange hundrede små butikker, så vil Asiatique med det ikoniske pariserhjul også være spændende at besøge for os danskere.

Det var nemlig i bygningerne, hvor Asiatique nu ligger, at det danske Østasiatisk Kompagni som H.N. Andersen stiftede engang havde lager. Den nemmeste måde at komme til Asiatique er at tage skytrain til Saphan Taksin, hvorfra der er gratis bådtransport til forlystelsesområdet.

2 dage i bangkok
Gadekøkken i Chinatown

 

Tid til overs (eller vil prøve noget andet)

Bangkok har tonsvis af andre oplevelser og aktiviteter – herunder kommer et lille udpluk, men du kan også se indlægget 18 gode oplevelser i Bangkok:

• Madlavningskursus
• Cykeltur
• Shopping
• Spa- og massagebehandlinger
• Tuk-tuk tur
• Kursus i thaiboksning
• Wat Arun – Bangkoks vartegn
• Weekendmarkedet (lørdag og søndag)
• Erawan-helligdommen
• Mahanakhon SkyWalk
• Amuletmarkedet
• Dinnercruise på floden
• Besøg en skybar

Udover alt det du kan opleve i selve Bangkok, så er byen også et rigtig godt udgangspunkt for udflugter. Du kan f.eks. besøge det flydende marked i Amphawa, den gamle hovedstad Ayutthaya og kongefamiliens sommerresidens Bang Pa-In.

Som du kan læse er 3 dage i Bangkok ikke meget, men der er al mulig grund til at komme tilbage til Thailands hovedstad, som har så mange muligheder.

En kokkeskole er altid supersjovt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *