Sommer i Thailand – her skal du tage hen

Når sommerferien skal bestilles har de fleste kikkerten rettet mod Middelhavet, men du kan sagtens rejse til Thailand og få masser af sol. Interessen for at holde sommerferie i Thailand er stærkt stigende, og efterspørgslen betyder desværre lidt dyrere flybilletter i skoleferien, men i forhold til Sydeuropa får du stadig rigtig meget for pengene.

Nedenstående områder er rigtig gode at besøge om sommeren. Regnmængderne er moderate, og faktisk er perioden en af de tørreste i Thailandbugten ved Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Billedet øverst er taget på Koh Phangan i august!

 

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

De populære øer i Thailandbugten er nogle af de bedste steder at tage til om sommeren – faktisk går juni for at være en lille højsæson. Området har en lidt anderledes tør- og regntid i forhold til resten af Thailand. Byger forekommer i sommermånederne (primært som kraftige eftermiddagsbyger), men der er masser af sol, smukke strande og gang i nattelivet.

Det gode vejr er selvfølgelig årsagen til, at man ikke ser de helt samme rabatter på hverken fly eller hotel som i det øvrige Thailand på denne årstid. Forvent høj luftfugtighed, temperaturer på 31- 33 °C og ca. 100 mm regn pr. måned i sommerperioden.

Forslag til hoteller
Koh Samui: King’s Garden ResortPromtsuk Buri Resort
Koh Phangan: Buri Rasa Koh Phangan
Koh Tao: Coral View Resort

 

Bangkok-området inkl. Hua Hin og Pattaya

Bangkok-området med Hua Hin og Pattaya er vejrmæssigt langt fra det hårdest ramte område i regnsæsonen. Tværtimod er disse destinationer måske nogle af de bedste steder at tage til i sommermånederne.

Det kan regne et par timer hver dag, men solen kan også skinne fra en skyfri himmel en uge eller mere i træk – det har jeg selv oplevet i bl.a. Hua Hin. August og september kan dog være en varm og fugtig fornøjelse i hovedstaden Bangkok. Forvent temperaturer på ca. 32 °C og 110-120 mm regn pr. måned i juni og juli.

Forslag til hoteller
Bangkok: Ibis Styles Bangkok SilomK Home AsokVolve Hotel Bangkok
Hua Hin: Hua Hin Soi 7Asira Boutique
Pattaya/Jomtien: Rabbit Resort

 

Koh Samet og Rayong

Lille Koh Samet og Rayong på fastlandet er nogle af de tørreste steder i Thailand set over et helt år. Regn i sommermånederne forekommer, men der er ofte mange dage i træk med skyfrit vejr. Bygerne falder typisk sidst på eftermiddagen og varer en times tid.

Koh Samet er ikke særlig stor, og selvom sommermånederne er lavsæson, så er det en god idé at booke hotel i forvejen. Området får ca. 90 mm regn i juni og juli, hvor temperaturen ligger på lige over 30 °C.

Forslag til hoteller
Koh Samet: Sai Kaew Beach Resort

 

Sommer i Thailand

I sommermånederne er der mange steder færre turister og dermed mindre trængsel. Tempoet er roligt, og der er større chance for at opleve det autentiske Thailand.

En anden meget stor fordel ved at rejse til Thailand om sommeren er den smukke natur, der står grøn og frodig. Væk er også de ofte lidt sølle vandfald og floder som man kan se i tørtiden – om sommeren får du langt bedre naturoplevelser. F.eks. ved River Kwai og i Khao Sok Nationalpark som du sagtens kan besøge i sommermånederne.

Mange steder i Thailand er priserne i bund i sommerperioden, hvor du kan bo billigt på et fire- eller femstjernet resort, som du ellers ikke ville have råd til i højsæsonen. Hotellerne kører ofte med store rabatter, og har du ikke bestilt hjemmefra, kan du måske forhandle prisen ned, når du står i receptionen.

Som nævnt stiger prisen på flybilletter lidt i skolernes sommerferie, men har du mulighed for at rejse i f.eks. juni, kan du vælge og vrage i gode tilbud på både flybilletter og overnatning.

Sådan kommer du fra Bangkok til…
Fra Bangkok til Koh Samet
Fra Bangkok til Hua Hin
Fra Bangkok til Koh Samui
Fra Bangkok til Chiang Mai

135 comments

 1. Kære Thailandrundt. Tak for et super informativt website!

  Vi er 2 familier + bedstefar (5 voksne+5børn) der vil rejse til Thailand til Juli, men er i tvivl om hvor vi skal tage til, for at undgå regntid.

  Det lyder som Koh Samui/Phangang – Hvad vil du anbefale? Vi vil gerne finde et resort, hvor vi kan leje en stor bungalow/Villa ned til stranden – gerne en stille bugt, men som stadig ligger i rimelig afstand til lidt liv – restaurant/cafe/marked el lign.

  Vi bliver hurtige trætte af at dase på stranden, så det vil være fint at kunne leje scootere og se øen, el bådture o.lign.

  Jeg ser frem til at høre fra jer.

  Vh Marie

  1. Hej Marie. Tak for de pæne ord :-). Ingen tvivl om at Samui/Phangan er det bedste sted at tage hen i sommermånederne. Jeg har selv været på Samui i august og havde dejligt vejr. Regnbyger om eftermiddagen må forventes, men ellers masser af sol.

   Koh Phangan er endnu ikke så udviklet som Samui, der nok er den ø jeg vil anbefale jer. Her er alt inden for rækkevidde og det er nemt at komme rundt (mange veje på Koh Phangan er MEGET stejle).

   Jeg kender ikke jeres budget og jeg tror det kan blive svært at finde et hotel, der har villaer, hvor I kan bo alle 10, men jeg har i hvert fald fundet et sted:

   Pavillon Samui Boutique Resort ved Lamai Beach (Lamai har masser af restauranter og er væsentlig roligere end Chaweng)

   Hvis I ikke behøver at bo alle 10 i samme villa bliver udvalget jo noget større.

   Alternativt kan I kigge på Samui Villas, der udlejer villaer på Koh Samui. Det samme finder du på Samui Villa Retreat.

 2. Tak for hurtigt svar. De anbefalede steder ser rigtig dejlige ud, men også dyre. Jeg tror, vi breder søgefeltet lidt ud og kigger på 3 værelser på et resort også. Kan du anbefale et godt sted på Samui? Og hvis vi selv skal kigge – Hvilken bugt/strand vil du så anbefale os?
  På forhånd tak for din hjælp.

  1. Hvis det skal være et forholdsvis roligt sted så tænker jeg at Choeng Mon Beach kunne være noget for jer. Stranden ligger helt mod nordøst ca. 20 min. fra Chaweng, hvor der er masser af liv. Mange hoteller ved Choeng Mon er forholdsvis dyre, men se f.eks. P.S. Thana Resort, der ligger ud til stranden og får gode anmeldelser. Lidt dyrere er Imperial Boat House.

   Et hyggeligt sted er Bo Phut på nordkysten, hvor der er et dejligt byliv. Her kunne I kigge på The Waterfront eller Lawana Resort, der ligger mere fredeligt og har nogle store familierum. Der ligger flere andre hoteller på stranden, så det er bare om at sammenligne.

   Længere mod vest på Samui ligger den lange Mae Nam Beach, der er meget rolig. Her ligger en del hoteller helt ud til stranden, bl.a. Paradise Beach Resort.

 3. Kære Thailand rundt,

  Vi er en familie på 4 med en 1 årig og en 2 årig som er i gang med at se på rejser til Thailand. Vi har aldrig været der og der er jo mange muligheder. Vi vil rigtig gerne rejse slut maj og 2 uger frem. Kunne i hjælpe med lidt råd om hvorhen?
  Tak for på forhånd

  1. Hej Stine. Hvis det er til somme I skal afsted, så er ovenstående muligheder de bedste. Jeg havde selv valg Koh Samui eller naboerne, men med tanke på jeres små børn kan Hua Hin måske være bedre. Koh samui er lækre strande, mens Hua Hin mere er store resort. Stranden her er ikke den bedste.

   Der er rigtig mange der rejser rundt med børn i Thailand og I skal nok gøre op med jer selv, hvor meget I vil rejse og hvad jeres børn kan klare.

   Flyveturen til Thailand er jo lang, og så er der en ekstra flyvetur til Koh Samui fra Bangkok eller Singapore.

   Jeg håber du kan bruge mit lidt hurtige svar til noget, som keg skrev tidligere, så er keg pt ude at rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 4. Kære Thailand rundt.
  Vi er to par som skal afsted til november, vi har ikke været i Thailand før..
  vi flyver til Bangkok, og taler om at tage på en af øerne Koh Chang.. Er det et sted du har erfaring med? Vi vil gerne bo ved vandet og nyde strand og sol.. Da det er første gang vi rejser til Thailand, har jeg ingen ide, om November er lav eller høj sæson 🙂
  Hvilken ø ville du anbefale, hvis vi gerne vil have det bedste af Thailand. 🙂
  Vi nyder det Thailandske køkken, så det skal også være en del af vores oplevelser.
  Tak for god side.

  1. Hej Charlotte. Koh Chang lyder bestemt som en god idé. November er lige før højsæsonen, så I skal forvente en byge eller to. Ofte korte eftermiddagsbyger. Koh Chang er den største af øerne i den del af Thailand og det er her turismen er mest udviklet uden dog at kunne sammenlignes med f.eks. Phuket. Jeg har skrevet en guide til Koh Chang på min anden side her, som I kan læse for at få et indtryk af, hvor I skal bo.

   Rigtig god rejse og mange hilsner fra Carsten

 5. Kære Thailandrundt
  Sikken en fin hjemmeside først og fremmest:)
  jeg søger en rejse her i juli med min kæreste, men vi har lidt svært ved at finde ud af hvad der ville være det optimale sted for os at tage hen, da vi også har nogle kriterier for destinationen. Vi øsnker nemlig:
  – at det ikke skal regne alt for meget
  – at der er noget smuk natur i nærheden at tage ud og se på
  – at der er mulighed for at leje en lejlighed, eks på Airbnb
  – at der er mulighed for at dykke
  – at der er noget at opleve

  Jeg håber, at der findes et sted der har bare nogle af vores ønsker, og at i måske kan hjælpe os på rette vej?
  Mvh Signe

  1. Hej Signe. Tak for de pæne ord 😉

   Som du nok ved er sommeren den våde periode i det meste af Thailand. Men på Koh Samui kan I sagtes få masser af sol, men må dog forberede jer på en byge eller to, der som regel kommer sidst på eftermiddagen. Koh Samui har de meste af det I efterspørger – det er måske ikke stedet for de helt store oplevelser, men en tur rundt på øen vil bringe jer frem til vandfald og jungle. I kan sejle ud til en nationalpark, der ligger mellem Samui og Koh Phangan – her er der rigtig smukt.

   Dykning er absolut muligt – f.eks. kan I tage op til Koh Tao for at se hvalhajer og meget andet. Jeg ved dog ikke om det er muligt at leje en lejlighed, men mon ikke…? Alternativt er der jo masser af hoteller.

   Jeg har selv besøgt Koh Samui i august og havde glimrende vejr.

   Området omkring Bangkok og Hua Hin er også en mulighed, men det er knap så eksotisk og der er langt til god dykning.

   Jeg ønsker jer en rigtig god ferie – de bedste hilsner fra Carsten

 6. Hej Thailandrundt,
  Vi er (næsten) på vej til Thailand her i juli måned, og havde på grund af regntiden tænkt på at tage til Koh Tao – men nu er vi blevet noget opskræmt af de mange (syv) teenagere, der er fundet omkomne under mystiske omstændigheder på øen.
  Er der et alternativ til Koh Tao, hvor man også kan opleve de fantastiske strande uden alt for megen regn og uden at skulle “kigge sig over skulderen”?
  Venlig hilsen,
  Helle

  1. Hej Helle. De tre øer Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao har nogenlunde samme vejr i juli. Har du overvejet Koh Samui eller Koh Phangan som alternativer? Samui er selvfølgelig ret turistet, men Phangan har masser af lækre strande og er noget roligere. Dog er der jo det månedlige full moon party, der afholdes på Hat Rin Beach på den sydøstlige del af øen.

   Mange hilsner fra Carsten

 7. Hej Carsten
  Vi er 2 voksne og 2 børn der skal til Vietnam i medio maj og vi tænkte på at starte med en uges badeferie i Thailand. Ville egentligt helst til Koh Samui, men det ser ud til at div lavpris flyselskaber ikke flyver på dette tidspunkt. Synes det bliver for dyrt med Thai Airways.
  Kan se man kan flyve til Surat Thani og Chumphon, vil det kunne betale sig at sejle derfra? Bliver det for bøvlet med 2 børn på 5 og 8, og er der lettere og stadig billige måder at komme derover på? Og kan du anbefale andre steder på dette tidspunkt, vil gerne bo ved vandet og kunne gå til spisesteder og lidt indkøbsmuligheder.
  På forhånd tak og tak for et fedt site ?
  Mvh Thor

  1. Hej Thor. Tak for de pæne ord. Der er så vidt jeg ved ingen lavprisflyselskaber, der flyver fra Bangkok til Koh Samui. Det skyldes, at det er Bangkok Airways, der er ejer lufthavnen på Samui, og de bestemmer priserne. Det er rasende dyrt i forhold til andre indenrigsruter i Asien.

   Det er ihvertfald muligt at tage via Surat Thani med bus og båd, men det er en lang tur især for børnene. Men hvis I alligevel skal rejse rundt i Vietnam, så er turen måske ikke noget problem. Prøv at Google muligheden for at få en ide om prisniveau eller gå ind på orientalescape.com for at se om de ikke kan hjælpe. Her er der tale om privat transport og det er ikke sikkert det kan betale sig. Fra Khao San i Bangkok kører en del busser den rute, hvor færgebilletten er inkluderet i prisen. det er som regel billigt og komforten er ikke fantastisk.

   I kunne overveje Koh Samet, der ligger et par timers kørsel fra Bangkok. En lille ø uden de store muligheder. Der er en stribe spisesteder, men meget lidt shopping. Til gengæld gode strande.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Hej Carsten

    Tak for svar :-).

    Efter at have siddet og kigget på dine virkelig fede hjemmesider har vi ændret vores rejseplaner og vil gerne tilbringe lidt længere tid i thailand.

    Som sagt er vi en familie på 4 med to børn på på 5 og 8. Vi skal være afsted fra midt i maj til omkring 1 august og har et budget på omkring 80000 kr.

    Vi vil gerne til Thailand og Vietnam, måske også Laos hvis budgettet og tiden tillader. Indtil videre hælder vi til at være mest i Thailand, men er åbne for forslag.

    Mht Thailand har jeg kigget lidt på Bangkok, Koh Samet, Rayong, Hua Hin, Koh Samui og Koh yao Noi.

    Er de alle steder der er ok at rejse til på den årstid?

    Tænkte at starte med taxi til Rayong/Koh Samet og retur til Bangkok. Så enten tog eller taxi til Hua Hin, tog videre til Surat Thani, færge til Koh Samui og derefter bus til Krabi og ud til Yao Noi derfra.

    Ville egentlig også gerne til Chiang Mai, men synes jeg kan læse herinde at det ikke er den bedste årstid at tage dertil på. Er der andre steder der er bedre/federe på denne årstid? Det skal selvfølgelig ikke være strand det hele, ungerne har også godt af lidt kultur ;-).

    Mht til Vietnam er vi lidt på bar bund, skal vi til nord eller syd?.. Ville gerne Hoi An, Halong bugten mm.

    Er også i tvivl om vi skal starte i Thailand og slutte i Vietnam eller omvendt, er der nogen fordele her mht årstid?

    Havde tænkt os at købe en returbillet fra København til Thailand/Vietnam – Vietnam/Thailand til København og så ellers rejse “lokalt” dernede. Hvordan lyder det?

    Det er selvfølgelig ikke et must at nå alle disse steder, ved heller ikke om det er realistisk.. Og som sagt er vi åbne for andre forslag også.
    Hvordan lyder budgettet, så man kan komme fra Kbh-Bangkok og Ho Chi Minh-Kbh for omkring 16000, det fås vel ikke billigere eller?..

    Ved godt det var mange spørgsmål, men håber du kan hjælpe lidt med dem :-).

    På forhånd tak
    Mvh Thor

    1. Hej Thor. Rejseplanen i Thailand lyder ok, men I skal dog nok droppe Koh Yao Noi, der har regntid i sommermånederne. Mht. Vietnam, så er den centrale del af Vietnam glimrende at besøge i sommermånederne. Hoi An, Danang og Nha Trang f.eks. Nordvietnam kan også besøges, men det er varmt og I må forvente en del regn.

     Generelt tor jeg I skal passe på ikke at proppe for meget ind i rejsen. Hvis I vælger Thailand og Vietnam, så drop Laos. Jeg tror det bliver for meget. Også med tanke på, at I vil rejse lokalt. Det kan tage lidt tid. Ikke bare det at rejse, men også at researche sig frem til busstationer, ruter osv. Skal I rejse en længere distance, så tjek hvad det koster at flyve i stedet for at tage bussen. Det er ret billigt at flyve indenrigs i Thailand, så det er værd at sammenligne priserne. Med andre ord: der er ingen grund til at sidde 16 timer i en bus, hvis det kun er 50 kr. dyrere at flyve.

     16.000 kr. for flybilletterne for jer alle lyder som en rigtig god deal – det får nok ikke meget billigere. Det lyder generelt som en fed rejse – om 80.000 er meget eller lidt er svært at svare på. Alle rejser forskelligt og det kommer helt an på hvordan I vil bo og spise. Der går faktisk også en del penge til vand!

     Mange hilsner fra Carsten

 8. har været i Thailand de sidste 3 år i marts måned. For 3 år siden skinnede solen meget og uden ret meget regn, men de 2 sidste år 2016 og 2017 har det regnet en del samt en del overskyet, hvorved soltimerne er blevet ret små.
  Kan man ikke *regne* med hvor meget det regner de forskelige måneder i Phuket og Krabi området mere??

  1. Hej Michael. Tja…der vel enighed om at sæsonerne ikke er så skarpt opdelt som tidligere. Jeg var faktisk selv på Phuket i marts og det var en blandet fornøjelse. Måske 2018 bliver bedre ;-).

 9. Hej Thailand rundt
  Sikke en dejlig hjemmeside, I har☺Vi er en familie på fem, som allerede har bestilt rejse til Thailan til sommer. Vi skal være der i 3 uger og har planlagt at tage til Bangkok, Hua Hin og Pattaya. Vi har tidligere været på Krabi, men det var om sommeren. MIt spørgsmål går på, hvordan vi bedst beskytter os mod myggestik. Har hørt, at dengue feber er et stigende problem og især om sommeren. Disse myg stikker desværre også om dagen. Om aftenen kan vi selvfølgelig dække os til og spraye med myggebalsam. Men hvad gør vi om dagen, når vi skal bade? Kan man få vandfast myggebalsam og så spraye det udenpå solcreme? Hvad er dine erfaringer.

  Kh familien på 5

  1. Hej Camilla. Tak for de pæne ord :-). Jeg må være ærlig og sige at jeg ikke gør noget for at beskytte mig mod myggestik om dagen.

   Jeg har googlet lidt og fundet ud af, at man sagtens kan få vandfast myggebalsam, der så skal udenpå solcremen. Prøv at læse lidt i bl.a. denne tråd på Tripadvisor

   Køb myggespray i Thailand og få eventuelt råd på apoteket der. Der er også nogle, der nævner armbånd mod myg, men om det er effektivt ved jeg ikke. I hvert fald skulle armbåndet kunne tages med i poolen og havet.

   Det var ikke så meget jeg kunne hjælpe med, men I må i hvert fald have en rigtig god rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 10. Hej Thailand rundt
  Vi er en familie som har snakket om at tage til hua hin sidst i juni og 14 dage frem . Da vi har mulighed for at leje et hus privat Regner det meget på det tidspunkt ? Og hvad med varmen er det så man ikke kan holde ud at gå ude eller hvordan . Vh christina

  1. Hej Christina. Juni er en udmærket måned at tage til Hua Hin. I må forvente byger, men området får slet ikke så meget nedbør som f.eks. Sydthailand. Mht. varmen, så synes jeg ikke det er et problem, men det kan jo være forskelligt fra person til person, hvordan man mærker den. Det er da en god mulighed at I kan leje et hus, så jeg ville ikke tøve med at tage afsted.

   Mange hilsner fra Carsten

 11. Hejsa
  Vi er en familie på 4 som gerne vil til Thailand de 2 sidste uger af juli.

  Hvad kan anbefales – det må gerne ligge tæt på god strand med snorkling muligheder – og det kan goså være med 1 uge et sted og 1uge et andet sted.

  Kender ikke så meget til Thailand og ved at der nogen steder er meget regntid.
  Mh
  Martin

  1. Hej Martin. I juli og med god strand er der faktisk kun øerne i den vestlige Thailandbugt: Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao, der nemt kan kombineres. Vejret er for det meste solrigt, men en eftermiddagsbyge af og til må forventes.

   Fra Mae Haad Beach på Koh Phangan har jeg snorklet direkte fra stranden, men det er et lille strandområde uden en egentlig by. Også fra Haad Chao Pao er det muligt at snorkle. Ellers mindes jeg ikke at nogle af disse øer har gode snorklemuligheder ud for strandene, men det er supernemt at booke en udflugt, hvor I tager med speedbåd ud i øhavet. Her er der masser af gode snorklesteder med farvestrålende fisk.

   Koh Samui er den absolut mest kendte af øerne – her er der flere ferieområder (Chaweng, Lamai, Bo Phut og Mae Nam) med alt i barer, hoteller og restauranter.

   Koh Phangan er mest kendt for sit full moon party, men ellers er øen beriget med smukke strande – mange af dem kan kun nås med båd.

   Koh Tao er et populært dykkested med mange backpackere. Her er der liv og glade dage på vestkysten.

   Lad mig vide, hvis jeg skal være behjælpelig med at sammensætte en rejse for jer.

   Mange hilsner fra Carsten

 12. Hejsa?
  Vi kunne godt bruge lidt insider viden ang vores mulige sommerferie til Thailand i juni 2018., for 2 voksne.
  Vi kan rejse fra først – midt i juni og vil gerne være afsted i ca 14 -16/17 dage ialt.
  Det er vigtigt for os at finde et sted tæt på stranden med gode snorkle muligheder, er vandt til Egypten Sharm el Sheikh om vinteren.
  Helst i de områder hvor der ikke falder så meget regn..
  Hvad kan I anbefale os ?
  Har læst beskrivelsen i kommentaren før denne.. er det det samme som er gældende ?
  På forhånd tak ?
  Hilsen
  Dorthe Mark

  1. Hej Dorthe. Ja, det er det samme, der er gældende. Dog vil jeg sige, at hvis snorkling er meget vigtigt for jer, så vælg Koh Tao. Det er her de bedste steder ligger. Jeg har selv besøgt Sharm et par gange (Naama Bay) og jeg kan ikke komme i tanker om et sted i Thailand, der minder om det. De strande jeg nævnte i indlægget ovenover har rev lige ud for kysten, men generelt er der dybere end i Sharm. Igen: Det er rigtig nemt at komme ud at snorkle fra øerne – der er adskillige tourarrangører og forskellige ruter.

   Rejsen til Koh Tao kan dog godt være lidt besværlig, men selvfølgelig overskuelig. Fra Bangkok kan I tage flyet til Koh Samui eller til Chumpon på fastlandet. Begge steder kan I sejle til Koh Tao.

   Når I skal rejse om sommeren er juni en fin måned at besøge Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui. En byge eller to må forventes, men der er masser af sol og i modsætning til f.eks. i Sydthailand (Krabi/Phuket) så er vandet krystalklart i disse måneder.

   Skriv endelig igen, hvis jeg kan være behjælpelig med yderligere.

   De bedste hilsner fra Carsten

 13. Kære Thailandrundt,

  Vi er to voksne og en baby (der på vores ønskede rejsetidspunkt er 8 mdr gammel), som gerne vil til Thailand sidst i juni måned i to-tre uger frem.
  Vi ønsker selvfølgelig bedst muligt vejr, men ikke mindst også at bo et sted, som er babyvenligt for både baby og forældre og roligt og bekvemt. Dine svar til de øvrige kommentarer er rigtig fine og brugbare, så jeg tænker mest på, om der er noget, du særligt vil anbefale (og fraråde), når vi har en baby med? Både mht områder og hoteller/resorts.

  På forhånd tak! 🙂

  Mvh. Ida

  1. Hej Ida. Nu har jeg ikke selv børn, så min viden på det punkt er ret begrænset. Men det er værd at have i tankerne, at det kræver en flyvetur at komme ned til f.eks. Koh Samui – om det er sagen for en baby er jeg ikke sikker på. I kan køre til f.eks. Hua Hin eller Koh Samet. Sidstnævnte er i hvert fald rolig, men her ikke det helt store at tage sig til udover pool og strand. Pattaya er jo liv og glade dage, men skal I primært være på hotellet, så er der ofte gode tilbud her. Stranden i Pattaya er dog ikke særlig god.

   Som du måske har opdaget er jeg lidt på udebane her 🙂 . Det er ikke det helt store jeg kan bidrage med – desværre.

   Hvis du ønsker det vil jeg gerne prøve at høre min samarbejdspartner i Thailand om han kan anbefale noget – jeg ved at han har børn 🙂

   De bedste hilsner far Carsten

   1. Hej Carsten
    Tusind tak for dit svar 🙂 Du må meget gerne høre din samarbejdspartner, om han har anbefalinger!

    1. Hej Ida. Peter har selv boet på Centara Samui Villas, der er isoleret fra den “værste” turisme på den sydøstlige del af øen. Det er villaer/bungalows og et sted, der er vant til børn. Nu var det ikke for at sælge dig noget, men Peter kan tilbyde ovenstående hotel (Garden Villa) for 750 kr. pr. nat inkl. morgenmad (15 % billigere end de store bookingportaler) – du kan bare skrive til mig på info@thailandrundt.dk, hvis det lyder som noget, I kunne tænke jer.

     De bedste hilsner fra Carsten

 14. Hej Carsten
  Super inspirerende hjemmeside:-)
  Vi er 4 voksne og 5 børn, der rejser afsted medio juli og tre uger frem. Børnene er mellem 7 og 13. Flybilletterne til Thailand er bestilt.
  Egentlig ville jeg gerne til Koh Samui, men jeg synes, at flybilletterne dertil er for dyre, da de koster 50% af, hvad vi betalte for vores flybilletter fra København til Bangkok t/r.

  Jeg har læst mig til, at det skulle være muligt at snorkle fra Koh Samet, så der tænker jeg, at vi tager 4-5 overnatninger der. Derudover har vi planer om at tage de første 3 overnatninger i Bangkok, men derudover er jeg lidt på bar bund. Jeg overvejede Phuket, men har efterfølgende læst mig til, at der regner en del i juli og august, og vi vil gerne, hvis det ikke regner halvdelen af vores ferietid. Vi vil gerne have ok strande, byliv og være ikke alt for langt fra nogle seværdigheder, så vi også kan komme lidt ud. Har du et bud?

  Dbh.
  Anja

  1. Hej Anja. Tusind tak. Du har helt ret: det er superdyrt at flyve til Koh Samui, men der er en anden mulighed. I kan booke en såkaldt kombinationsbillet hos AirAsia, hvor fly fra Bangkok til Surat Thani eller Nakhon Si Thammarat og bus herfra til molen og båd til Koh Samui er inkluderet. Jeg har lige prøvet at lave en hurtig søgning – turen kan gøres på ca. seks timer fra Bangkok lufthavn til I står på Koh Samui. Prisen for voksne i juli er ca. 220 kr. one way. Se mere på AirAsias hjemmeside her. Bemærk, at AirAsia flyver fra den gamle lufthavn Don Mueang.

   Thai Smile (Thai’s lavprisselskab) og Nok Air flyver også fra BKK til Surat Thani, men her skal I så selv finde transport fra lufthavnen til molen.

   Jeg ved ikke, hvor meget eventyr I har i blodet, men I kunne også tage nattoget fra Bangkok til Surat Thani og derfra til molen.

   Der er faktisk ikke rigtig andre steder i Thailand end Samui, Phangan og Tao i juli – selvfølgelig kan I også tage til Hua Hin, men her er stranden på det jævne og der kan i hvert fald ikke snorkles.

   Jeg håber du kan bruge ovenstående – I må i hvert fald have en fantastisk rejse 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

 15. Hej Carsten
  Fin informativ hjemmeside:-)
  Vi er en familie med 2 teenagere, der overvejer en rejse tik Thailand i juli/august og kan læse ud af denne tråd hvilke 3 steder du anbefaler ifh. vejret. Hvad tænker du om safari i Khao Sok Park i juli måned? Og hvad med Khanom ift. vejr, strand, vand?
  Vh.
  Lise

  1. Hej Lise. Khanom har nogenlunde samme klimas som Koh Samui – dvs. regnbyger må forventes, men som regel som eftermiddagsbyger. Khao Sok i juli er temmelig regnfuld, men det kan jo være en oplevelse i sig selv :-).

   Mange hilsner fra Carsten

 16. Hej Carsten.
  Mine kæreste og jeg ønsker en afslappende dejlig ferie i Thailand start juni måned
  Jeg har en drøm om en lille bungalow
  Et trænings center, lækre restauranter og ellers bare at kan nyde hinanden i lækre omgivelser. En rigtig kæreste ferie ?
  Hvor skal vi hen? Og hvordan vil du skyde vores budget skal ligge, foruden alle goder og lommepenge selvfølgelig

  1. Hej Simon. I juni skal I nok til Koh Samui eller Koh Phangan. Hvis der skal være træningscenter på hotellet skal det nok være af en vis standard. Det kommer selvfølgelig også an på, hvor længe I vil være væk. Men jeg har lige lavet en hurtig søgning på flybilletter. Med to stop undervejs koster de ca. 4200 kr og med et stop knap 7000 kr. Hertil kommer så hotellet – jeg har fundet hoteller til 4000-5000 kr for jer begge (11 nætter), men om det er præcis det, du søger, ved jeg ikke.

   Men jeg vil bestemt tro I kan komme afsted for 10.000 kr pr person og sandsynligvis også billigere – det afhænger af hotelstandard. Du er velkommen til at skrive til mig på info@thailandrundt.dk med jeres budget, så kan jeg komme med et lidt mere konkret forslag til jer.

   Mange hilsner fra Carsten

 17. Tak for mange gode råd og oplysninger.
  Jeg kan se at du anbefaler Koh Samui og øerne dér i juli/august. Men kunne Hua Hin eller Koh Samet også gå an?
  Vi er en familie på 4 og vi har 14-16 dage i juli/august. Vi ville helst undgå den ekstra rejsetid og omkostning til Koh Samui og leder derfor efter alternativer. Men det dur jo heller ikke hvis vejret er alt for vådt og trist

  På forhånd tak.

  1. Hej Nanna. Både Hua Hin og Koh Samet kan bestemt gå an. Jeg har selv besøgt begge steder i juli og havde fint vejr. På Koh Samet skyfrit fra morgen til aften, mens der i Hua Hin af og til var kraftige eftermiddagsbyger af en times varighed – ellers masser af sol.

   Mange hilsner fra Carsten

 18. Hej! Tak for nogle informative sider. Vi er to, som rejser til Bangkok medio maj. Vi har tidligere været i Krabi omr. Men kan forstå, at går vi efter sol er det ikke stedet. Vi er primært ude efter sol og strand. Hvor er det vejrmæssigt bedst at tage til? Hilsen Jens Chr.

  1. Hej Jens Christian. Generelt er maj ikke en af de bedste måneder i maj, men jeg ville vælge Koh Samui, Koh Phangan eller Koh Tao – de tre øer i Thailandbugten. En byge eller to må forventes, men det er i mine øjne de bedste steder i maj.

   Mange hilsner fra Carsten

 19. Hej med dig 🙂
  Min kæreste og jeg regner med at rejse til Thailand i juli eller august måned. Vi elsker at slikke sol og blive varmet godt igennem og derfor er jeg lidt i tvivl om hvor vi skal rejse hen. Jeg har været i Phuket, Kaho Lak, Phi Phi Island, Hua Hin og Bankok.
  Kærlig hilsen Julie

  1. Hej Julie. Jeg vil helt klart foreslå øerne Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Her får I noget af det bedste vejr i sommermånederne – en eftermiddagsbyge eller to må forventes, men ellers masser af sol. Jeg har selv besøgt Samui og Phangan i august og havde glimrende vejr. Alle tre øer har gode strande og I kan kombinere øerne. Samui er mest besøgt og det er her lufthavnen ligger. Skriv til mig, hvis jeg kan være behjælpelig med at at arrangere jeres rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 20. Tusind tak for så hurtigt svaar 🙂 Det vil jeg helt sikkert
  Mange gange tak 🙂
  Hilsen Julie

  PS: Jeg kom lige til at tænke på om der også er en masse gadekøkkener på øerne? 🙂

  1. Hej Julie. Ja, det er ligesom de andre steder i Thailand, du har besøgt. Der er mange gode billige spisesteder. 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

 21. Kære Carsten

  Ser ud til at du i på alle måder anbefaler Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao i juli og august måned. Har du nogen ide om hvad prisen for en kombinationsrejse til de tre øer fra ca. d. 20 juli og tre uger frem for 4 personer kan gøres for? – To af de 4 er unge på 12 og 15 år.

  Bedste hilsner fra Mogens

 22. Hejsa, vi er en lille familie på fire som overleveret Thailand i juli. Og tak for en god artikel om forskellige områder. Hvordan er området ved Krabi og Koch Lanta?

  Martin

  1. Hej Martin. Krabi og Koh Lanta kan ikke anbefales i juli. Og tak for din mail og dit svar – vi høres lige ved 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

 23. Hej Carsten
  Vi er 2 voksne og 3 børn. 16 mdr +5+7år.
  Vi rejser til Thailand Midt Juni og skal være der en uge inden vi flyver videre til vietnam.
  Jeg vil gerne høre hvor det vil være mest børnevenlig i Thailand. vi vil helst undgå regn og der skal heller ikke være alt for lang rejsetid fraBangkok.
  der må gerne være strand, vandland, resort eller hoteller der er børnevenlige.

  1. Hej Thi. Størst chance for at undgå regn er der nok på f.eks. Koh Samui, men det kræver selvfølgelig en flyvetur fra Bangkok. Alternativt er der Hua Hin, hvor jeg selv har været om sommeren med fint vejr. Byen ligger 2-3 timers kørsel fra Bangkok. Her kunne I f.eks. vælge enten Novotel Hua Hin Resort eller Holiday Inn Resort Vana Nava, der begge har eget vandland. Førstnævnte ligger ud til stranden.

   Ha’ en rigtig god rejse. Mange hilsner fra Carsten

 24. Hej Carsten

  Endnu en gang tak for en fed side, har brugt den flittigt ?, fantastisk arbejde du gør ?.
  Vi er en familie på 4 der pt er i huahin men skal videre til Koh Samui den 29 maj til 5 juni
  Er dog kommet i tvivl om hvor vi skal bo på øen. Tænker nord eller øst er bedst, vil gerne bo nogenlunde roligt og have et værelse med lidt plads til at hygge/spille om aftenen (et bord ), da vi har 2 drenge på 5 og 8.
  Vores budget er omkring de 500kr pr nat. Har egentlig ledt efter steder med pool, da jeg ikke ved om havet er godt på denne årstid til badning hver dag. Havde også en forestilling om at bo på stranden, men kan godt se det måske bliver svært ift budget og ønske om lidt større værelse.
  Vil også gerne have muligheden for gode billige spisesteder i gå afstand, kan man godt spise aftensmad med drikkevarer for max 1000 bht for os 4 på øen? Vi er vant til små gadekøkkener ?.
  Ved godt det var en ordentlig smøre, men har næsten kigget mig blind på hotels.com efterhånden så gode råd modtages med kyshånd ?.

  På forhånd tak
  Thor

  Ps. Er der nogen vejrudsigter man kan regne med på denne årstid? Her i Hua Hin har de lovet regn hver dag, men indtil videre er der kun kommet en byge ?. Har kigget på Yr.no

  1. Hej Thor

   Tusind tak for de pæne ord – de varmer 🙂

   Nord og øst er helt sikkert der I skal bo. Chaweng har nok den bedste strand, men bestemt også mest larm. Dog vil jeg mene at det nok skulle være muligt at finde et sted med lidt ro.

   Jeg har lige taget et tjek på hotels.com for at finde noget til jer. Det er faktisk ikke så nemt – der er jo ikke så længe til, så udvalget er begrænset. Men se f.eks. Samui Green Space Resort – her er pool og I bor i villa. Der er ikke langt til stranden i Mae Nam.

   Så er der Chaweng Resort – har både pool og ligger ved stranden, men får dog ikke supergode anmeldelser.

   Der er også The White Cottage i Bophut (som jeg tidligere har nævnt som et af de bedste billige hoteller på Koh Samui). Her er også pool. Bemærk at prisen er for ikke-refunderbar.

   Eller hvad med Oasis Hakuna Matata ved Lamai. Her er også pool og familieværelse.
   Mht madbudget så bliver det nok lige omkring de 1000 baht for jer alle fire – det tror jeg godt I kan gøre det for. Der ligger koncentrationer af gadekøkkener flere steder.

   Personligt er jeg for længst holdt op med at kigge på vejrudsigten, når jeg rejser. Især i tropiske områder og så i den såkaldte regnsæson. De smider altid lige en byge og et lyn på – bare for at være sikre. Jeg tror de har svært ved at forudsige noget som helst. Men superlækkert at I har haft godt vejr 🙂

   Nå, det var ikke meget jeg kunne finde til jer – men håber dog det kan bruges.

   I hvert fald må I have en fortsat rigtig dejlig ferie.

   Mange hilsner fra Carsten

 25. Hej Carsten

  Tusind tak for hurtigt svar og hjælp ??.
  Tror det bliver White Cottage, det ser fint ud og virkelig skarp pris.
  Lækkert at høre at de 1000 baht rækker, vi skal være afsted indtil august og pengene skulle gerne slå til ?. Var lidt i tvivl om prisniveauet på Samui.
  Vi stopper hermed at kigge på vejrudsigten og tager en dag af gangen ?.
  Lige tilsidst skal jeg høre om vi kan købe færge biletter til Samui direkte ved molen eller skal det gøres online?

  Endnu en gang tak

  Mvh Thor

  1. Det er muligt at købe færgebilletter ved molen – selskabet Lomprayah er glimrende.

   Mange hilsner fra Carsten

 26. Perfekt, tusind tak for din hjælp ?

  Det er virkelig fantastisk at du gider.

  Rigtig dejlig sommer

  Mvh Thor

 27. Hej Carsten.

  Min famile og jeg, : mand og 2 piger på 9 og 10 er bosat i Spanien men vi er danske.
  Jeg har altid haft en drøm om, at se Thailand og vise mine piger noget helt andet ( selv om de er multi kulturelle, og taler både engelsk og spansk og sanaks og har boet hele livet i Spanien. Men det blir jo også hverdag..)

  Nå anyway, Vi arbejder meget og har brug for en fed ferie på alle måder. At slappe af, nyde strand og pool, hotel, mad og hvad der nu ellers bydes for børnene samt os voksne, er det aller vigtigste. Et dejligt autentisk hotel med god steminig, god service, mad og dejligt frodigt, strand mm.
  Et sted hvor vi kan nyde fra day 1. og have en dejlig relax ferie som familie.
  Vi tænker at kunne rejse fra den 10. Aug og så 3 uger frem.
  Har lige set at Qutar rejser fra Malaga ( hvor vi bor ) ud i verden, og bl.a også til Thailand. Kan du anbefalde den rute?

  Nå men min tanke var, at lande i Bankok og så blive et par dage – eller hvor lang tid du anbefaler, og udforske byen i det omfang man nu kan.; og så derefter videre på Resort/hotel – igen hvor du anbefaler ville være godt i Aug. og kender du et super sted, så ville det være så skønt for os, for vi er virkelig på bar bund når det kommer til erfaring mht. Thailand og hvor hvad at vælge til og fra…men vil bare så gerne derover. Og vores eneste mlighec pga. job, er August mrd.
  Nå men håber dette var lidt info, så du kan hjælpe os..vi takker mange gange på forhånd.
  knus herfra sydesmn sol/ skyer…..

 28. Carsten, Kan man få lavet en personlig rejse med hjælp fra jer..Vi e virkelig på bar bund.

  1. Hej Benedicte. Du kan sagtens få lavet en personlig rejse hos os – jeg har sendt dig en mail.

   Mange hilsner fra Carsten

 29. Hej Carsten.

  Super fed side med meget nyttigt information ??

  Jeg sidder pt i hua hin med min kæreste og vores 2 årig pige, vi rejser videre d.12 og kunne læse mig frem til koh samui og øerne der var besdt, (også der vi selv tænkte og tage hen 🙂 ) kan du forslå et godt børnevenligt hotel men tæt på strand evt og ikke alt for dyrt ? Kan man komme dertil med andet end fly fra Bangkok.

  Venlig hilsen Kristian.

  1. Hej Kristian. Tak for de pæne ord 🙂 . Hvis det ikke skal være alt for dyrt kan du se nærmere på f.eks. Baan Samui Resort og First Bungalow Beach Resort i Chaweng og Thai House Beach Resort i Lamai. Prøv også at se mere i indlægget de bedste billige hoteller på Koh Samui – måske der er noget der, som falder i jeres smag.

   Mht. transport til Koh Samui, så kan I læse meget mere i indlægget fra Bangkok til Koh Samui. Nu er I jo i Hua Hin og her kan I tage toget ned til Chumphon eller Surat Thani. Prøv evt. at høre på et af tourbureauerne i Hua Hin om de kan arrangere transport.

   Ha’ en fortsat rigtig god rejse

   Mange hilsner fra Carsten

 30. Hej Carsten
  Vi er 3 voksne, som overvejer at vores sommerferie skal holdes i Thailand for første gang.
  Vi har ferie fra midt september. Hvor er det bedste og sikreste sted at rejse til i Thailand på dette tidspunkt rent vejrmæssigt ? Der må godt være lidt liv, men ikke totalt overfyldt. Vi drømmer om, at opleve Bounty strande, snorkle, jungle, vandfald, dyreliv og så også lidt hygge shopping ind imellem:-) Det vil være ok. med evt. 2 steder, da vi skal være derude i 14 dage.
  Kan du evt. også anbefale hoteller på de steder, som du evt. anbefaler. Gerne hoteller direkte på strand og også med pool. Det ville også være helt fantastisk, at opleve nærmest at bo på stranden, med sand og vand næsten lige uden for døren. Glæder mig til at høre fra dig. På forhånd tak:-) Vinni

  1. Hej Vinni. September er desværre et dårligt tidspunkt at rejse til Thailand, hvis I vil opleve sol og bountystrande – det er regntid i det meste af Thailand i efteråret. Koh Samui og Koh Phangan kunne være en mulighed, men vejret er ofte blæsende og ustadigt.

   Har I eventuelt overvejet Bali? Her er vejret godt i september, og I kunne kombinere den smukke natur med lækre strande på f.eks. Gili Meno – en meget lille bilfri ø tæt på Lombok.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Hej Carsten , faldt lige over dit site. Gode informationer for ikke kyndige ud i Thailand – sidder lige og skal tage en hurtig beslutning om ferie fra medio/sidst i august da min tur til Bali/Gili Meno netop af aflyst pga jordskælvssituationen.
    Er Thailand bare ikke en god ide på dette tidspunkt?

    1. Hej Helle. Øv, hvor surt med Bali/Gili. I august kan du tage til Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao – de tre øer i Thailandbugten. Jeg har selv rejst i området i august og havde fremragende vejr. En eftermiddagsbyge eller to må forventes, men jeg havde masser af sol. Du kan besøge øerne via fly fra Bangkok – det er det nemmeste, men også det dyreste – se mere i indlægget fra Bangkok til Koh Samui, hvis du vil have alternativer. Jeg håber virkelig, du kommer af sted 🙂

     Mange hilsner fra Carsten

   2. Hej Carsten☀️ Hjælp…….. Vi har forespurgt på Thailand til september og du anbefalede os istedet Bali. Rejsen til Bali planlagt, men nu er der jo desværre opstået jordskælvssituationen, som gør at vi desværre ikke kan komme afsted. What to do ? Nu skal vi have gravet en plan C frem? Skal vi tilbage til Thailand og have regnfrakkerne med? Vinni

    1. Hej Vinni. Jeg vil foreslå Malaysias østkyst. På øerne Tioman, Perhentian, Redang m.fl. starter monsunen først i november.

     I kan eventuelt tage et stop i enten Kuala Lumpur eller Singapore. Ellers kan I prøve med Koh Samui 🙂

     Mange hilsner fra Carsten

 31. Hej Carsten.
  Vi er en familie på 4, mor, far og to piger på 12 og 14, der gerne vil en 2-3 uger til Thailand til februar.
  Umiddelbart ser næsten alt super fint ud, men vi er også bange for at komme til at vælge den forkerte destination.
  Vores ønsker: lækker strand uden Vesterhavsagtige bølger, gode muligheder for badning, dykning og snorkle, der skal være gode indkøbsmuligheder(markeder) og spisemuligheder, dog har vi ikke behov for det vilde natteliv.
  Vi har kigget en del på Koh Chang, White sands- harmonerer det med vores ønsker eller har du andre eller bedre foreslag? Kan vi være samme sted uden at “kede”os, eller vil man kombinere det med noget mere?
  Venlig hilsen Christina

  1. Hej Christina. Jeg tror godt White Sand Beach kunne være noget for jer. Her er i hvert fald alle de ting du nævner – måske ikke de store markeder, men rundt på øen er der masser af små steder med frugt, grønt osv. Det er ikke noget shoppingparadis 🙂 . Snorkling skal I ud på nogle af øerne for at prøve, men det er supernemt at tage med på en bådtur.

   Personligt kunne jeg sagtens få 14 dage til at gå med diverse udflugter rundt på øen, til fastlandet og måske til Cambodja. Men det kan godt være at tre uger bliver for meget. Jeg ved ikke om I har besøgt Bangkok, men det kunne være en mulighed – der er i hvert fald masser at opleve og shoppe. En anden mulighed er at tage nogle dage i f.eks. Nordthailand, men jeg ved ikke hvor meget I vil rejse rundt.

   Mange hilsner og god rejse fra Carsten

 32. Hej Carsten
  Jeg overvejer at tage til Thailand slut juli og i 15 dage.
  Nærmere bestemt et par dage i Bangkok efterfulgt af 3 dage i Khao Sok og afslutningsvist en uge i Khanom. Som jeg har hørt skulle disse områder ikke være helt så plaget af regn som f. eks Phuket.
  Hvad er dine erfaringer??
  Bh
  Anette Bak

  1. Hej Anette. Det lyder som en skøn rejse du har i støbeskeen. I Khao Sok må du nok forvente lidt regn – det er i regnsæsonen, men området bliver ramt af en del nedbør året rundt – også i den såkaldt tørre periode, så her ved man aldrig rigtig med vejret. Khanom har nogenlunde samme klima som f.eks. Koh Samui, så juli/august er et glimrende tidspunkt. Dette område er absolut et af de bedste steder til en sommerferie i Thailand.

   Ha’ en fantastisk rejse. Mange hilsner fra Carsten

 33. Hej Carsten
  Først og fremmest: tak for en hjemmeside med mange rigtig gode informationer.
  Vi er en familie på 4, 2 voksne og 2 drenge på 15 og 17, som gerne vil opleve Thailand et par uger midt i Juli. Det er væsenligt at vi får valgt et (eller flere steder), hvor der er mulighed for andet end templer og strand. Begge teenagere har lidt fart på og vil gerne opleve “noget spændene” og shopping er bestemt også på ønskesedlen. Vi tænker at leje privat villa.
  Vores “lille” udfordring er at mor og far ikke er så gode til varmen – så vi vil gerne derhen hvor vi kan opleve og shoppe. Men vi betaler gerne ekstra for at det er områder hvor der er et par grader lavere 🙂 Er der nogen steder du vil anbefale?

  1. Hej Tommy. Jeg har sendt dig en mail i går, som jeg håber, du har fået. Jeg er pt. i Malaysia og har lidt problemer med nettet.

   Mange hilsner fra Carsten

 34. Hej 🙂
  Vi er to veninder, der skal et smut til Thailand i sidste halvdel af Juli. Vi er lidt i tvivl om ruten og hvor vi burde bevæge os hen, hvis man kigger på regntiden, væres ønsker og den tid (18 dage) vi er afsted. Tror vi flyver til Bangkok og starter der. (Måske er det også billigst at flyve hjem fra Bangkok igen.) Er lidt i tvivl om transport mellem byer, og om det er let at bestille og få til at fungere når man er dernede?

  Vores ønsker er:
  – Templer og kulturelle oplevelser
  – Autentiske oplevelser, fx familie besøg på landet eller lignende
  – Flydende markeder, gadekøkkener og madlavningskurser
  – Opleve forskellen mellem livet i by og på landet
  – Anderledes/vilde naturoplevelser
  – Afslut med lidt afslapning og måske lidt strand eller bare et fedt hotel, måske lidt shopping og en byliv

  Kan du måske pege os i den rigtige retning mht rute, byer og letteste transport mellem dem?

  1. Hej Josefine. Generelt er det nemt selv at arrangere transport på stedet. Vil I med offentlig transport, så kan det dog tage lidt tid at finde busstationer m.m. Vil I til gengæld have privat transport eller med f.eks. deletaxi kan jeres hotel uden tvivl hjælpe jer på vej. Det handler selvfølgelig også om økonomi – privat transport er selvfølgelig dyrere, men bestemt også mere bekvemt.

   Med vejret taget i betragtning kunne jeres rejserute se nogenlunde sådan ud:
   Bangkok – Templer, kultur, shopping, lækker mad m.m.
   River Kwai – kultur, historie, natur
   Khao Sok Nationalpark – Flotte naturoplevelser – bo i trætoppene og/eller på flåder i søen
   Koh Samui – strand og shopping
   Hjem fra Bangkok

   De flydende markeder er ikke helt hvad de har været – der findes en turistversion på vejen fra Bangkok til River Kwai (Damnoen Saduak) og en lidt mere autentisk ned ad Kwai-floden (Amphawa). Det er dog stadig muligt at se handel mellem bådene på klongerne i Bangkok – en tur I ikke må snyde jer selv for.

   Madlavningskurser finder I både i Bangkok og på f.eks. Koh Samui.

   Indholdet på jeres rejse kan I prøve at flette ind – enten hjemmefra eller på stedet. Alternativt kan I få det hele arrangeret hjemmefra – en udmærket løsning, når I ikke har længere tid end I har. Et sted som Khao Sok Nationalpark kan det f.eks. være en god ide at kontakte det overnatningssted I ønsker mht. transport.

   Generelt er det nemt at rejse rundt og måske lade sig inspirere af andre turister eller et af de mange tourbureauer, men har I særlige ønsker til rejsen kan det være en god idé have noget af rejsen planlagt på forhånd.

   Skriv endelig igen, hvis I har spørgsmål – mange hilsner fra Carsten

 35. Hej Carsten 🙂

  Jeg har siddet og kigget på alle kommentarerne, for at se om jeg kunne finde noget omkring fantastiske Koh Lipe. Men det nævnes ikke. Derfor prøver jeg lige selv.

  Vi er 2 voksne som har været i Thailand en del gange efterhånden og som elsker det 🙂

  Og da det nogle gange kan være svært med alt den ferietagning, tænker vi at tage afsted i sommerferien fra midt juli i år.

  Vi har været på Koh Samui og Koh Phangang et par gange i april og maj og der regnede det også om eftermiddagen, men som regel kun en byge. Så ingen betydning. Der er super dejligt, men syntes det skal være noget andet denne gang.

  Vi har været i Malaysia og på Koh Lipe og må erkende at Koh Lipe slår alt indtil videre.
  Ved godt at det er regntid på Koh Lipe i juli måned, men hvor slemt er det? Vil du anbefale det? Vi er til sol og strand.

  Har set på en rejse til Koh Lipe og Koh Kradan.

  Har også kigget på Bali, men er det lige så godt? Koh Lipe trækker mere, men kender jo ikke Bali.

  Håber at høre din kommentar. Vil jo nødig bruge så mange penge på at sidde i regnvejr i 14 dage.

  Hilsen Tina

  1. Hej Tina. Jeg er selv lige kommet hjem fra Koh Lipe og må give dig helt ret. Det er bare en fantastisk ø som jeg HELT sikkert skal tilbage til. Desværre kan Koh Lipe ikke anbefales om sommeren. Det er blæsende og regnfuldt og flere hoteller lukker ned. Mange færger indstiller også sejladsen.

   Personligt kan jeg godt lide Bali, hvis man bare holder sig fra turistbyerne på den sydlige del af øen (Kuta og til dels Sanur). Bali har utrolig smuk natur og I kunne eventuelt kombinere med en eller flere af Giliøerne, der med lidt god vilje byder på lidt af det samme som Koh Lipe. I hvert fald Gili Trawangan, mens Gili Meno og Gili Air er meget stille. Som på Koh Lipe er der ingen biler.

   Der er hvide sandstrande med klart vand og rigtig gode snorklemuligheder, men man skal dog huske badesko (min mening) da der flere steder er en slags bund af ødelagte koraller.

   Det var et forslag herfra – mange hilsner fra Carsten

 36. Hej ! Tak for en masse skønt info ! Min kæreste og jeg overvejer at rejse til krabi ( koh lanta ) i slutning af august og start september ! Er det dumt ? Regner det ekstrem meget eller 😊😊

  1. Hej Jannie. Selv tak 🙂 . Koh Lanta er ikke det bedste tidspunkt i august/september – her kan I kigge på f.eks. Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao – de tre øer, der ligger på stribe i Thailandbugten. En byge må forventes, men jeg har selv været der om sommeren og havde skønt vejr.

 37. Vi overvejer at holde ferie i Thailand i juli måned, med det formål at snorkle en del. Vi er dog i tvivl om det overhovedet er godt at snorkle i Thailand på dette tidspunkt? Måske kan I anbefale bestemte destinationer, hvor det er bedst? Bedste hilsner fra Pia

  1. Hej Pia. I kan sagtens snorkle i Thailand om sommeren. Øerne i Thailandbugten vil være lige noget for jer. Koh Tao er jo Thailands dykkercentrum og her er der også fantastisk snorkling. I kan flere steder snorkle direkte fra kysten, men også tage med en af dykkerbådene ud på havet. Også ved Koh Phangan er der god snorkling og herfra og fra Koh Samui er der nem adgang til Ang Thong Marine Nationalpark, hvor der er flere rigtig gode snorklesteder. Lige præcis dette område er et af de bedste steder om sommeren i Thailand.

   I er altid velkomne til at kontakte mig på info@thailandrundt.dk, hvis I vil have rejseforslag/tilbud på jeres rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Hej Carsten.
    Mange tak for din hjælp. Du nævner Koh Tao og Koh Phangan, men er der også fine snorkelmuligheder, hvis vi vælger Koh Samui? Vi kan godt lide, at der er forskellige muligheder og en masse at se og opleve, og det virker til, at der “sker lidt mere” på Koh Samui – er det korrekt? Mine børn er 13 og 17 år.
    Så er vi stødt på en del omkring Box Jellyfish og at det særligt skulle være i perioden juli til oktober, at de er “på spil”. Hvad tænker du om det og er risikoen lige høj på de tre øer?
    Mange tak for din tid:) bedste hilsner fra Pia

    1. Hej Pia. Jeg synes ikke, at Samui har helt samme snorklemuligheder som de andre øer. Men I kan nemt tage på udflugt til Ang Thong og til Koh Tao. Du har helt ret i at der sker mere på Samui – meget mere. Der er en lang række aktiviteter og udflugtsmuligheder. Mht. Jellyfish, så er jeg aldrig stødt på dem, men det er selvfølgelig værd lige at følge med i de lokales anbefalinger uanset hvilken ø I vælger.

     Mange hilsner fra Carsten

 38. Hej Carsten. Sikke fint du hjælper folk her på siden 🙂 mon du kan anbefale et sted til os (to voksne) som er solrigt i juli og nemt at komme til fra Bangkok? Vi har ikke så mange dage, så vi skal helst ikke bruge for lang tid på transport, men ønsker gerne et sted/ressort med mulighed for sport og strand. Hvad vil du anbefale?
  Bedste hilsener Maria

  1. Hej Maria. Der er lidt begrænsede muligheder om sommeren i Thailand (som nævnt i indlægget) og jeg ville helst anbefale jer Koh Samui, da I også ønsker god strand. Men med begrænset tid kan I se nærmere på Hua Hin, der ligger ca. 2-3 timers kørsel fra Bangkok. Stranden i Hua Hin er ikke den bedste, men her er mange bedre resorts med mulighed for aktiviteter. Jeg kender ikke til et decideret sportshotel i området og du skriver ikke hvilken slags sport, men alle større resorts har som minimum fitnessfaciliteter. F.eks. Hyatt Regency eller Marriott, der begge ligger ved stranden. Et alternativ er det billigere Amari (ligger ikke ved stranden). Længere mod syd er der Evason, der også har bl.a. tennis.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Mange tak for dit gode og hurtige svar Carsten 🙂 Jeg havde også tænkt på Koh Samui og vil tjekke om der fx er nogle steder hvor man kan surfe

    1. Det skulle der være, men det er som jeg kan læse det bedst mellem september og december, hvor det blæser en del (især i oktober og november)

 39. Hej Carsten.

  Min kæreste og jeg kigger overvejer at tage til Thailand til i Juli. Vi har tidligere være i Thailand i Juli-måned, hvor vi besøgte Koh Samui, Koh Samet, Koh Tao og Koh Chang. Derfor ønsker vi denne gang, at se nogle af de andre øer Thailand har at byde på. Vi har hørt godt om Koh Ngai, Koh Mook og Koh Kradan. Dog kan vi ikke rigtig finde nogle endtydige svar mht. vejret på disse øer i denne perioder – nogle siger det er udemærket med et par timers regn om eftermiddagen! Har du erfaringer med det?

  Mange tak for en god og inspirerende side.

  Mvh. Karoline

  1. Hej Karoline. Tak for dine pæne ord. Sommeren er bestemt ikke det bedste tidspunkt at besøge de tre øer. Det er regntid, men selvfølgelig kan I være heldige at slippe med en eftermiddagsbyge. Koh Mook og Koh Ngai skulle være tilgængelige, mens Koh Kradan KAN være lukket ned om sommeren. Personligt synes jeg ikke, at strandene er lige så gode i regntiden i denne del af Thailand. Vandet er ofte lidt grumset.

   Mange hilsner fra Carsten

 40. Hej Carsten,
  Meget nyttig og informativ hjemmeside du har, og virkelig flot at du tager dig tid til at hjælpe så mange mennesker med spørgsmål om Thailand og ikke mindst om vejret i Thailand!

  Jeg ville høre om du, rent vejrmæssigt, ville fraråde mig og min famile at besøge Phuket i efterårsferien(starter d. 12/10) – vi trænger til at blive forkælet, og man kan bo relativt billigt på skønne hoteller i den uge på Phuket.

  Dbh.
  Morten

  1. Hej Morten
   Tak for de pæne ord :-). Jeg vil ikke ligefrem fraråde at tage afsted i oktober, men det er en regnfuld måned. Som du selv skriver, så er der ofte rigtig gode rabatter at hente på hotellerne i lavsæsonen og det er ikke uden grund. Er I til strandferie, så er det nok ikke det rigtige tidspunkt, men hvis I har mere fokus på en ferie med forkælelse i lækre omgivelser, så kan I garanteret få en god rejse. Med andre ord: Hvor meget betyder vejret for jer? Er det vigtigt med masser af sol, så ville jeg nok lige overveje om Phuket var det rigtige sted.

   Mange hilsner fra Carsten

   PS: Hvad med Bali? Se mere i dette indlæg – jeg ved ikke om flybilletterne stadig er der, men det er værd at kigge på.

   1. Hej igen,
    Tusind tak for hurtigt svar – vi har tidligere været på Bali, og det var for at prøve noget nyt at vi overvejer Phuket, men det er ellers også nogle attraktive tilbud til Bali!
    Ang. Phuket, vil det sige at man ikke skal forvente at kunne ligge ved strand eller pool nogle af dagene i uge 42? – vi ville godt kunne leve med, hvis det kun drejede sig om nogle af dagene, eller nogle timer om dagen de fleste af dagene, da vi er helt med på at gode tilbud hænger sammen med det ustabile vejr, men hvis normalen er blæst og regn fra morgen til aften, så mister vi nok modet på en efterårsferie til Phuket i den uge.. :-/
    Og er der nogle steder på øen hvor vejret og vandet typisk er mindre voldsomt end andre steder midt i oktober?

    Dbh.
    Morten

    1. Hej Morten. Jeg er sikker på, at I nok skal få noget sol, men nogle dage vil nok være overskyede og med regn. De fleste ønsker/forventer sol fra morgen til aften, men er I indstillede på at der også kommer regn, så er I forberedt og skal nok få en god ferie. Bemærk, at strandene ikke er helt så lækre som i tørtiden og der visse steder kan være kraftig strøm (f.eks. Karon Beach). Mht.vejret er der mig bekendt ikke områder der er bedre end andre på Phuket.

     Mange hilsner fra Carsten

     1. Endnu engang mange tak for hurtige og brugbare svar! – jeg vender med al sandsynlighed tilbage når den endelige beslutning om destination er taget, da jeres side i kombination med dine svar, virker meget pålidelige og troværdig.

      Dbh. Morten

 41. Hej. Fruen og jeg overvejer kraftigt at tage til Thailand, nærmere præcist Koh Samui i august. Jeg har kunne læse mig til, både på denne website og andre steder, at vejret skulle være godt på denne ø samt de andre nærliggende øer. Vi har kigget meget efter hoteller og jeg synes der er rigtig mange, som virker ret luksuriøse trods en fornuftigt pris. Kender du/i hotel, Mimosa Resort & Spa og, hvis ja, er dette noget du/i kan anbefale?

  Derudover har jeg kunne læse mig lidt frem til, at man skal have et såkaldt Thailand Pass. Er dette nemt at få eller skal man forvente sammen ventetid som med med ESTA til USA?

  Mit sidste og endelige spørgsmål lyder på, hvordan rejserestitioner er i Thailand og yderligere om der er lokale rejserestriktioner pga. Covid-19.

  På forhånd tak for svar.

  Med venlig hilsen

  Frederik Lindegaard

  1. Hej Frederik. Nå, var lige i gang med et længere skriv til dig, men fik lukket browseren ned :-(. Jeg starter forfra: Koh Samui og naboøerne Koh Tao og Koh Phangan har glimrende vejr om sommeren – en kraftig eftermiddagsbyge må forventes, men ellers fint med sol.

   Generelt er prisniveauet på hoteller/overnatning lavt i Thailand og kan SLET ikke sammenlignes med USA. I Thailand får du rigtig meget for pengene. Jeg kender ikke Mimosa, men hotellet får jo topanmeldelser af tidligere gæster og ligner et rigtig godt valg.

   Mht. Thailand Pass, så skal det ansøges her. Der forventes en behandlingstid på 1-3 dage. Jeg har selv været i USA, men kan ikke huske, hvor lang tid det tog at få ESTA.

   Der kommer nye indrejseregler i Thailand pr. 1. maj. Forudsat at I er vaccinerede, så skal I uploade bevis for vaccination, pasoplysninger og dokumentation for forsikring, der dækker mindst 10.000 USD. I får en QR-kode retur som I skal vise ved indrejse.

   Der er stadig krav om brug af mundbind offentlige steder.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Hej Carsten.

    Mange for det brugbare og ikke mindst hurtige svar. Det lyder lovende med de nye indrejseregler, men der kan dog stadig nå at ske meget indtil august i disse tider.

    Kan du anbefale noget man bare SKAL se på Koh Samui?

    Med venlig hilsen

    Frederik Lindegaard

    1. Hej Frederik. Ja, der kan ske meget! Koh Samui har ingen kæmpeseværdigheder, men man kan altid besøge et tempel, hvis man ikke har prøvet det før. Der ligger et tempel med en stor Buddha på den nordøstlige del af øen.

     Der er også skov/jungle med vandfald midt på øen.

     Jeg vil dog anbefale en tur til Ang Thong Marine Nationalaprk – det er superflot. Der er også mulighed for at snorkle, hvis I er til det.

   2. Yderligere – hvad dækker denne forsikring over. Skal man forsikre sig hos en eksternforsiikring eller kan man bruge ens egen forsikring? Jeg synes jeg kan læse mig til, at den skal dække 20.000 USD?

    1. Hej igen. Forsikringen skal dække f.eks. hospitalsindlæggelse ved sygdom med coronavirus. Du kan sagtens bruge din egen forsikring – blot den dækker beløbet.

     Det er helt rigtigt, at beløbet er 20.000 USD lige nu, men jeg skrev om de nye regler fra 1. maj – her er beløbet sat ned til 10.000 USD.

     Mange hilsner fra Carsten

 42. Hej Igen.

  Mange tak for alle de gode svar. Det er en utrolig god hjemmeside og det er utrolig dejligt, at man kan henvende sig til sådan en fagmand på området som dig. Tak endnu en gang.

  Med venlig hilsen

  Frederik Lindegaard

 43. Hej Carsten. Rigtig god hjemmeside for første gang besøgende i Thailand. Har kunne fornemme, at der er nye indrejseregler pr. 1/05. Hvad går disse ud på?

 44. Hej Carsten

  Min kone og jeg har booket en sølvbryllupstur til Koh Samui og Koh Phangan i september. Jeg kan læse at mange nævner myg på Koh Samui. Er der forskel på hvor på øen man er når det kommer til tilstedeværelse/mængden af myg?
  Vi har booket ophold på Buri Rasa (Koh Phangan) og Baan Haad Ngam Boutique Resort på Koh Samui.

  1. Hej Michael. Som i resten i Thailand er der også myg på Koh Samui, men jeg har ikke erfaring med at det skulle være et særligt problem der eller at der er nogle steder på øen, som er værre end andre.

   Jeg har været der flere gange og har ikke oplevet det værre end andre steder i Thailand. Dog er myg jo glade for den fugtige varme og september på Koh Samui er forholdsvis fugtig med nogen regn.

   Tag de sædvanlige forholdsregler som myggespray (køb det i Thailand), lyst tøj osv. så tror jeg at I er godt dækket ind.

   Mange hilsner fra Carsten

 45. Hej Carsten.
  Min kæreste og jeg sidder kraftigt og overvejer at tage til Thailand midt august og 14-16 dage frem, men de steder vi har kigget på ligger enten i Phuket, Krabi, Khao Lak eller Hua Hin. Ærligt, ville det være en dum ide ift vejret? – Vi vil jo gerne have så meget ud af rejsen som muligt.
  Kærligeste hilsner Rebecca Lindegaard

  1. Hej Rebecca. I skal i hvert fald forvente regn, men hvor meget I er villige til at acceptere ved kun I. Hua Hin får statistisk mindst regn af de steder, du nævner. Har I overvejet Koh Smaui, Koh Tao og Koh Phangan, hvor vejret er fint i august? Det vil i hvert fald være mit bedste bud, hvis vejret er vigtigt for jer.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Tak for svaret, vi vil gerne bruge et specifikt rejsebureauet da vi har gavekort dertil (derfor de lille udvalg af steder).
    Det gør os ikke noget med noget regn, så længe det ikke ødelægger en sol/sommer/varme ferie.
    Mvh Rebecca

 46. Hej Casten. Jeg skal snart til Thailand med kæresten. Hvordan plejer i, at gøre ift. til 3g/4g dernede, hvis i ikke har 3 eller Yousee, som har Thailand i deres pakke? Jeg kan læse mig frem til, at man kan købe et taletidskort dernede med roaming når jeg ankommer i lufthavnen. Jeg kunne dog godt tænke mig, at have internet fra starten af dernede. Er det ikke muligt at købe noget herhjemme uden man skal skifte mobilabonnement?

  1. Hej Frederik. Uha, der er jeg på bar bund. Jeg plejer blot at bruge wifi på hoteller, cafeer osv., så her kan jeg nok ikke hjælpe – desværre.

   Mange hilsner og god rejse

 47. Hej Carsten 😊

  Tak for en meget informativ hjemmeside. Min kæreste og jeg vil rejse til Thailand i 4 uger fra midt juni til midt juli og derfra videre til Vietnam.

  Vi lander i NordThailand i midt juni og bevæger os ellers ned syd på gennem ugerne. Vi er backpackere.

  Min største bekymring er vejret – er juni okay i Nordthailand og er Sydthailand ok i start juli?

  1. Hej Rikke. Tak for de pæne ord – det lyder som en superlækker rejse I skal på der. Nordthailand kan i princippet besøges året rundt. Sommermånederne får dog en del nedbør, men ikke helt så meget som andre steder i Thailand. Regnen kan også gøre f.eks. trekking besværlig. Det er varmt og forholdsvis fugtigt.

   Sydthailand dækker et større område. Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan har fint vejr over sommeren, mens f.eks. Krabi, Phuket og øerne mod syd får en hel del regn. Strandene er heller ikke helt så lækre om sommeren efter min mening.

   1. Hej Carsten,

    Mange tak for svar. Vil du anbefale os at starte i syd, Bangkok, Koh Tao/ Koh Phangan og så bevæge os op nordpå mod Chiang Mai eller omvendt?

    Er du bekendt med Vietnam også?

    1. Hej Rikke. Rækkefølgen betyder ikke det store, så umiddelbart er det en fin plan I har lagt. Jeg har besøgt Vietnam en del gange. Her kan I rejse med fint vejr i sommermånederne fra Hanoi i nord ned til omtrent Nha Trang. Hanoi kan dog være ret varm og fugtig, og I skal forvente lidt regn.

 48. Hej Carsten

  Vi vil gerne til Thailand i august måned i 3 ugers tid med vores to små børn. Ud fra dine anbefalinger kan jeg se at 3 øer går igen ift til godt vejr, men som jeg kan forstå skal man flyve til alle 3 øer. Er det korrekt?

  Kan man evt have et stop inden én af de 3 øer for at bryde rejsen lidt op, så vi ikke skal direkte fra Bangkok og videre i en flyver?

  Og til sidst. Kan du sætte et par ord på, hvordan de 3 øer adskiller sig fra hinanden?

  1. Hej Sarah. De tre øer ligger på stribe i Thailandbugten. Det er kun Koh Samui, der har lufthavn. Du kan flyve dertil fra bl.a. Bangkok og Singapore. Alternativt kan du sejle fra fastlandet til øerne – det kræver så en flyve-, tog-, eller køretur til havnene.

   Nemmest er det således at flyve til Koh Samui og sejle til Koh tao og Koh Phangan. I kan sagtes tage et stop undervejs. Bruge nogle dage i f.eks. Bangkok eller ved River Kwai.

   Koh Samui er den største af øerne og den med klart flest aktiviteter, spisesteder og shoppingmuligheder. Der er flere strande/feriebyer, hvoraf Chaweng og Lamai er de største.

   Nord for Koh Samui ligger Koh Phangan, der er kendt for sine full moon parties, men det finder sted på den sydøstlige del af øen. I kan nemt vælge et andet sted på Koh Phangan, der har rigtig gode strande. Øen er kuperet med knap så god infrastruktur. Nogle strande er nemmest at nå med båd. Der er flere ferieområder med cafeer og spisesteder, men de er forholdsvis små.

   Lidt længere mod nord ligger Koh Tao, der en mindre ø kendt som Thailands dykkercentrum. Også her er der gode strande – øens turistcentrum ligger på vestkysten, men der mulighed for at bo mere roligt.

   Øerne kan noget forskelligt – der er som nævnt masser af muligheder for aktiviteter og udflugter på Koh Samui, mens der er mere fred og ro på Koh Phangn og Koh Tao, men uden at det bliver helt øde.

   Jeg håber du kan bruge mit svar.

   Mange hilsner fra Carsten

 49. Hej Carsten,

  Hvordan med Phuket i juli måned – er det helt dumt? Vi er en familie på 4 med to børn på 10 og 13 år. Vi vil gerne bade, snorkle og opleve natur og er måske bange for at koh samui bliver lidt for lille? Og hvilken side af Phuket kan bedst anbefales på denne årstid, hvis området ikke er helt no-go i juli?

  Mvh
  Niki

  1. Hej Niki. Hvis formålet er at snorkle og bade, så ville jeg nok vælge et andet sted. Du vil selvfølgelig opleve sol, men monsunen hvirvler sandet op og det gør strandene knap så attraktive. Det er i hvert fald min erfaring. Hvis Samui bliver for lille, så kunne I kombinere med Koh Phangan og/eller Koh Tao. Skal der også være store naturoplevelser kunne I også bruge nogle dage i Khao Sok Nationalpark.

   Mht. Phuket, så er der generelt kun én side – vestkysten. Østkysten består primært af mangrove og har ikke særlig gode badeforhold.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Hej Carsten tak for dit brugbare svar.vi vælger nok Koh Samui og måske kombineret med en nationalpark-tur på 2-4 dage – her tænker jeg dog at khao sok ligger for langt væk?

    På koh samui vil vi gerne bo på hotel lige ned ril stranden, vores budget er på 1-2.000 kr pr nat (2 voksne og 2 børn på hhv 10 og 13 år). Har du nogen ide om, om man skal booke nu eller lige inden vi skal afsted til juli – gode chancer for at der dukker noget godt op når det ikke er højtid? 😊

    Mvh Niki

    1. Hej Niki. Der er rigtig mange, der kombinerer Koh Samui med Khao Sok eller tager en afstikker til nationalparken på turen fra Bangkok til Koh Samui. I kan blive hentet i f.eks. Surat Thani (havn/lufthavn) og herfra køre til Khao Sok.

     Mht. hotel, så kan man godt kalde juli for en lille højsæson på Koh Samui. Har I særlige krav til jeres hotel, så begynd at kigge nu – der er flere udmærkede tilbud. Omvendt, så kan I vente, hvis I er tilfredse med “bare” at booke det I kan få. Husk dog på, at I skal bo 4 på samme værelse – det er ikke alle hoteller, der tilbyder det (har så store værelser), så det begrænser udvalget lidt.

     Mange hilsner fra Carsten

 50. hvor er det spændende og inspirerende at følge din blog. Min mand og jeg (57 årige) samt datter og svigersøn har endelig taget os mod til tage til Thailand MEN vi har ferie i august – og vil gerne ud og opleve lidt (ikke afgørende hvad – men bare ikke fuldtid på et resort). Er der et eller to områder du vil anbefale til nybegyndere i Thailand med 14-16 dages sommerferie i august?)

  1. Hej Kia. Undskyld det sene svar – din besked var røget i spam. Nå, men tak for de pæne ord. Jeg vil klart anbefale jer at besøge øerne i Thailandbugten: Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan. Flyv evt. til Koh Samui og besøg så en af de to øer, hvor I kan bruge lidt tid. Koh Phangan ligger tættest på Koh Samui.

 51. Kære Carsten jeg stemmer i med den fine informative side! Du har helt sikkert svaret på det 🙂 men hvad kan du anbefale for mig med en pige på 12 somre her i midt april :)?
  Jeg synes når jeg kigger lidt rundt at regntiden begynder i maj men kan det stadig betale sig at tage et til øerne eller drunker man i monsunregn og i så fald hvilke :)? Jeg har ikke noget imod liv og glade dage og lidt strandbarer men jeg tror ikke vi har behov for steder med daglige ungdomsfester. Håber ikke det er for besværligt spørgsmål. Tak for dit gode arbejde :).

  Annina

  1. Hej Annina. Personligt ville jeg ikke have nogle bekymringer ved at rejse til f.eks. Krabi og øerne sydfor i april. Måske en ø som Koh Lanta ville være noget for jer. Her er tempoet forholdsvis eoligt, men stadig med barer og spisesteder osv.

   Der er jo også Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan som har højsæson i april.

   Mange hilsner fra Carsten

 52. Hej Carsten 👋
  Vi er et par der lige har fået en mulighed for ferie fra den 15 maj til den 28 maj, Thailand og specielt koh samui er førstevalg, men kan ikke helt blive klog på om det er et godt valg da det er starten af regntiden, selv om du ikke har en direkte linie til vejrguderne 😁 hva siger din lange erfaring dig om sol timer og regnmængden i slut maj på koh samui ? Ville være ærgelig hvis det mest er overskydet og regn så man er fanget på hotelværelset med ludo eller kabale 😄
  Vh claus

  1. Hej Claus. Der er ikke decideret regntid på Koh Samui over sommeren, der tværtimod betragtes som en lille højsæson. Maj får regn, men der er som regel tale om kraftige eftermiddagsbyger. Personligt ville jeg ikke tøve med at tage afsted :-). SKAL I til Thailand i maj, så er Koh Samui også det bedste sted I kan rejse hen.

   Mange hilsner fra Carsten

 53. Hej Carsten
  Først og fremmest tusinde tak for dine meget fyldestgørende svar. Det er meget brugbart at læse andres kommentarer og dine svar hertil.

  Vi planlægger en 14 dages tur til Thailand i midt juli, og vi er rimelig sat på de tre øer du nævner. Vi har to gange før været på Samui (før børn), og begge gange har vi boet på forskellige hoteller på Chaweng Beach.
  Nu skal vi afsted med vores to børn på 3 og knap 6 år, og vi vil gerne opleve en anden del af Samui og evt. også de to andre øer. Vi har kun været på Koh Phangan i forbindelse med Full Moon Party.
  Men.. Vi vil rigtig gerne et sted hen med rolig og børnevenlig strand. Lidt a’la hvad Koh Lanta har. Har du kendskab til hvor på Samui vi skal hen? Vi har kigget lidt efter Lamai Beach, men har også læst, at stranden skulle være med store bølger og absolut ikke børnevenlig. Er det måske bedre nordpå?

  Vh. Ann-Sofie

  1. Hej Ann-Sofie. Nordkysten vil jeg nu ikke kalde børnevenlig. Strandene her minder generelt om Lamai synes jeg. Lamai er dog noget bedre. Har I overvejet Silver Beach (også kaldet Crystal Bay) mellem Chaweng og Lamai eller Chong Mon helt oppe på nordøstkysten? Her er stranden i hvert fald lavvandet.

   Se nærmere på de to strande, der udover Chaweng vel nok er de bedste/mest badevenlige på Koh Samui.

   Mange hilsner fra Carsten

 54. Hej Carsten

  Vi er en familie med på 5 blandt andet farfar og momse på 75 år vi skal afsted i 3 uger dec./januar, jeg har læst meget om at der er rigtig mange russere nogen steder der kan kan være meget støjende og fulde, er der et sted du kan anbefale med nogenlunde ro uden alt for mange russer og samtidig et udvalg af resturanter.

  tak.. fantastisk side

  hilsnen Brian

  1. Hej Brian. Tak for de pæne ord. Hvis I holder jer fra Phuket og Pattaya, så skulle I være nogenlunde sikre. I kunne eventuelt vælge Krabi-området og kombinere med Koh Lanta, der er nem at komme til. Alt efter hvor godt/dårligt gående farfar og momse er, kunne I kombinere med andre øer, men det er selvfølgelig kun jer, der ved, hvad der er muligt.

   Mange hilsner fra Carsten

 55. Hej Carsten
  Tak for en fyldig og informativ side. Vi er en familie på 4 med 2 børn på 9 og 7.
  Vi er træt af charter og drømmer om at opleve Thailand for første gang.
  Vi har venner der har været i Thailand ofte og de afskrækker os lidt fra at rejse i sommerferien pga regnen.

  Men vil gerne hører en second opinion.

  Det er lidt forskelligt når man googler, om det “bare” er massive byger på 3 timer eller om risikoen er 3 uger med regnvejr.

  Desuden vil vi hører lidt om priserne på at rejse rundt fra ø til ø dernede? Så man ikke skal være er sted i tre uger

  Kan du gøre mig klogere ?

  1. Hej Allan. I vil næppe opleve 3 uger med regnvejr og især ikke, hvis I f.eks. vælger øerne i den vestlige Thailandbugt – Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan. Her er der tale om kraftige eftermiddagsbyger nogle dage. Generelt er nedbøren mere vedvarende i efterårsmånederne end om sommeren.

   Mht. at rejse rundt, så koster det som eksempel ca. 70-100 kr. at sejle med færgen fra Koh Samui til Koh Phangan.

   Mange hilsner fra Carsten

 56. Hej Carsten,

  Vi er to piger, der ønsker at rejse til Thailand i februar-marts mdr.
  Vi skal afsted i 14 dage, men hvor?
  Vi er åbne for at dele turen op, da vi godt ved det hele ikke findes på et sted.

  Vi ønsker:
  – lækre strande
  – by liv, hvor der sker lidt
  – flot natur
  – snorkling
  – markeder/shoppingmuligheder (og ikke souvenir)
  – små uturistede perler
  – god mad (madlavningskurser)
  – indsigt i thailandsk kultur

  1. Hej Kathja. Ja, det kræver nok flere steder for at opfylde jeres ønsker, men måske 14 dage er for lidt. Jeg vil da helt klart anbefale at tager forbi Bangkok for at shoppe og få nogle kulturelle oplevelser.
   Herfra kunne I flyve til Krabi, hvor I kunne bo på Koh Lanta, der har fine strande og god snorkling i øhavet. I kunne også kombinere med f.eks. Khao Sok Nationalpark (flot natur) og/eller Koh Jum, der er en lille uturistet perle.

   I kan også tage fra Bangkok til Koh Samui, der også har strand og snorkling. Ønsker I ikke at opleve Bangkok kunne I prøve Chiang Mai i nord – her kan I kombinere kultur, natur og shopping.

   Det var lidt forslag herfra, men som nævnt er 14 dage måske for lidt til at opleve alt hvad I ønsker 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *