Sommerrejse til Thailand – forslag til rejseplan

sommerrejse til thailand

Søger du inspiration til en sommerrejse til Thailand, så læs med her. Jeg har lavet et forslag til din sommerferie i Thailand, hvor du får masser af gode rejseoplevelser med hjem.

Rejsen kan selvfølgelig også foretages på andre tidspunkter, men det kan du læse mere om herunder.

 

Rejserute

Bangkok • Khao Sok Nationalpark • Koh Phangan • Koh Samui • Bangkok

 

Rejselængde

Minimum 15 overnatninger, men meget gerne flere. Rejselængden afhænger også af f.eks. transportform undervejs og om du springer en eller flere destinationer over. Det kan være, at du dropper Bangkok eller nøjes med kun at besøge én ø i stedet for to. Det er helt op til dig og en af fordelene ved at rejse på egen hånd – du bestemmer.

Husk, at der er forskel på antal dage og antal overnatninger. Et godt råd er at tælle hele dage på en destination og selvfølgelig minimere antallet af rejsedage undervejs.

 

Rejseperiode

Januar til august med midt januar til april og juni til august som bedste rejsetidspunkter. Undgå i hvert fald september til midt december. Det ofte gode vejr på f.eks. Koh Samui og Koh Phangan i juni, juli og august gør dette forslag til en rigtig god sommerrejse til Thailand.

Du kan se mere om vejret i indlægget Regntid i Thailand – det bedste rejsetidspunkt ved de populære rejsemål, og har du en sommerrejse til Thailand i kikkerten, så kan du læse indlægget Sommer i Thailand – her skal du rejse hen.

 

Hvordan

Som jeg har skrevet en gang eller to her på siden, så er det bare supernemt at rejse i Thailand. Her er man vant til turister, og hoteller og tourbureauer står klar til at hjælpe med f.eks. udflugter og transport til næste destination.

Flybillet
Start med at finde den rigtige flybillet til Bangkok. Lufthavnen hedder Suvarnabhumi og har koden BKK. Du kan søge og sammenligne flybilletter på f.eks. Skyscanner eller Momondo.

Husk som altid at rykke ud- og hjemrejsedatoer nogle dage frem og tilbage – der kan være stor forskel på prisen. Du skal også være opmærksom på, hvad der er inkluderet, når du sammenligner flybilletter – her tænker jeg især på indchecket bagage og hvor mange kilo du må medbringe.

Overnatning
Næste step er at finde overnatning. Længere nede på siden kan du finde hotelforslag og links til hotelsider. Har du særlige krav til dit hotel som f.eks. beliggenhed, privat pool eller værelser med plads til hele familien, så book i god tid!

Husk at tjekke om det er samme værelsestype og afbestillingsbetingelser, når du sammenligner hoteller på de forskellige bookingplatforme.

Jeg bliver af og til spurgt, om det er en god idé at booke overnatning undervejs. Det vil jeg ikke anbefale på kortere rejser på 15-20 overnatninger som dette rejseforslag. Det kan godt tage lidt tid at køre ø eller by rundt for at finde et hotel – spild af dyrebar rejsetid.

Transport
Alt efter temperament og hvor meget du vil have styr på hjemmefra, kan du finde transport på stedet eller booke i forvejen. Du kan f.eks. få tilbud på transport her på siden – se mere her. Skal du bare fra destination til destination, så kan du få hjælp af dit hotel undervejs.

Ønsker du “kun” en badeferie, så kan du altid tjekke tilbud på en pakkerejse hos et dansk rejsebureau, men skræddersyede rejser skal du booke selv. Det er nemt og væsentlig billigere end rejsebureauerne – du sparer typisk 25-40 %.

Tallet er ikke bare taget ud af den blå luft – jeg får ofte mails fra jer besøgende med priser på “tilbud” på rejser I har modtaget fra danske rejsebureauer.

 

 

Sommerrejse til Thailand – rejseplan

Fra Bangkok lufthavn til dit hotel: Rejsen begynder i pulserede Bangkok. Du lander i Suvarnabhumi Lufthavn (kode: BKK) i Bangkok. Herfra er der er flere måder at komme til dit hotel i centrum – f.eks. taxa eller en privat transfer. Det kan du se mere om i dette indlæg.

 

Bangkok

Bangkok har bare så meget at byde på. Det er nemt at udforske byen på egen hånd med f.eks. skytrain og metro, men der er selvfølgelig også mulighed for at tage med på guidede udflugter. Det kan dit hotel helt sikkert hjælpe med.

Bangkok er imponerende og vil gøre et dybt indtryk på de fleste, der besøger byen. Tænk skøn mad, hektiske markeder, gigantiske shoppingcentre og smukke farverige templer.

Læs mere om Bangkok her og få inspiration til, hvad du skal opleve i indlægget 3 dage i Bangkok – det skal du opleve som førstegangsbesøgende.

Bangkok har et kæmpe udvalg af overnatningssteder. Få inspiration til hvor du skal bo i indlæggene De bedste hoteller i Bangkok, De bedste lejligheder i Bangkok og Overnatning for hele familien i Bangkok.

 

Videre transport: Fra Bangkok kan du besøge Khao Sok Nationalpark. Nemmest er det at tage flyet til Surat Thani og her få dit hotel til at hente dig i lufthavnen eller på togstationen, hvis du tager toget til byen. Det er dog en noget langsommere rejseform, men bestemt en oplevelse.

 

Khao Sok Nationalpark

Khao Sok Nationalpark har en af verdens ældste regnskove. Her kan du tage med på en række udflugter, hvor den smukke natur i fokus. Skoven består bl.a. af floder, tæt vegetation og høje lodrette klipper. Kig op – måske kan du se aberne svinge sig i trækronerne.

Men hvor skal du så bo i Khao Sok Nationalpark? Her kan Elephant Hills anbefales, men også det dejlige Our Jungle House, hvor der er mulighed for at bo i trætoppene. Begge steder arrangerer udflugter og aktiviteter for deres gæster.

 

Videre transport: Næste stop er Koh Phangan. Få dit overnatningssted i Khao Sok Nationalpark til at hjælpe med transport. De kan helt sikkert lave en kombinationsbillet, hvor transport til havnen og færge til Koh Phangan er inkluderet.

Ved ankomst på Koh Phangan holder der taxaer og venter på færgepassagererne. Du kan også få dit hotel til at hente dig på havnen.

 

Koh Phangan

Koh Phangan er en mindre ø, der ligger i Thailandbugten lige nord for Koh Samui. Øen har en lang række fremragende strande med hvidt sand og krystalklart vand. Det er et oplagt sted bare at nyde livet og komme ned i tempo.

På Koh Phangan kan du bl.a. snorke, besøge den bjergrige midtø eller tage med på udflugt til den smukke Ang Thong Marine Nationalpark (udflugten kan også tages fra Koh Samui). Læs mere om Koh Phangan her.

Koh Phangan har mange rigtig gode overnatningssteder, hvor der også er mulighed for at bo på stranden. F.eks. på Castaway Beach Bungalows og Buri Rasa, men du kan finde flere forslag i indlægget Bo på stranden på Koh Phangan.

 

Videre transport: Fra Koh Phangan tager du færge/eller speedbåd til Koh Samui. Igen kan du få dit hotel eller nærmeste tourbureau til at hjælpe. De sørger for transport til havnen og billetter til færge/speedbåd. Ved ankomst til Koh Samui kan du tage en taxa eller få dit hotel til at hente dig på havnen.

 

Koh Samui

Koh Samui er den største af de tre øer i den vestlige Thailandbugt. Her finder du en stribe meget forskellige strande og ferieområder og et kæmpe udvalg af barer, cafeer, restauranter og overnatningssteder.

Koh Samui har også en lang række aktiviteter – du kan f.eks. prøve vandsport, tage på bådtur i øhavet, snuppe en gang massage eller lære at lave thailandsk mad på en kokkeskole.

Koh Samui har overnatning for enhver smag og pengepung. Du skal bare finde den strand eller by du vil bo ved. Læs om de forskellige områder i min Koh Samui guide og i indlægget Hotel på Koh Samui – hvor skal du bo?

Jeg har også lavet en række indlæg om overnatning på Koh Samui alt efter præferencer:

De bedste hoteller på Koh Samui
Bo på stranden på Koh Samui
Overnatning for hele familien på Koh Samui
Bo med privat pool på Koh Samui
Luksushoteller på Koh Samui
De bedste billige hoteller på Koh Samui

 

Videre transport: Skal du tilbage til Bangkok er det nemmest at tage flyet. Du kan finde en afgang fra Koh Samui til Bangkoks Suvarnabhumi-lufthavn (kode: BKK), der passer med dit fly hjem til Danmark, men du har selvfølgelig også mulighed for at snuppe et par dage i Thailands hovedstad.

Flyver du direkte hjem til Danmark kan du fra Koh Samui (med Bangkok Airways) checke bagagen ind til din slutdestination med bl.a. disse selskaber: Austrian, Air India, Air France, Emirates, Etihad, Finnair, KLM, Lufthansa, SAS, Qatar Airways, SWISS, Thai Airways og Turkish Airlines.

Et alternativ til flyet er at tage færgen til Chumphon eller Surat Thani og her hoppe på toget eller bussen til Bangkok.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *