De bedste oplevelser i Centralthailand

Det centrale Thailand med Bangkok i spidsen har masser af spændende oplevelser. I Thailands hovedstad alene er der seværdigheder og aktiviteter til mange ugers ophold, men jeg har kun taget de bedste og mest populære af dem med i dette indlæg.

Er du kun interesseret i Bangkok, så kan du få mere inspiration i indlæggene 18 gode oplevelser i Bangkok og 3 dage i Bangkok – det skal du opleve som førstegangsbesøgende.

Der er dog mange andre gode oplevelser i Centralthailand, som også byder på smuk natur og især spændende historie. Flere populære turistbyer som Pattaya og Hua Hin ligger i regionen, men det er ikke her, du finder de lækre paradisstrande, som Thailand er så kendt for. De ligger især i Sydthailand.

Mange turister kombinerer de populære feriesteder som f.eks. Krabi, Phuket og Koh Samui med nogle dage i Bangkok, men der er mange andre muligheder for spændende oplevelser i Centtalthailand.

 

Ayutthaya

Thailands gamle hovedstad Ayutthaya er bestemt et besøg værd. Byen ligger ca. 90 kilometer nord for Bangkok på og omkring en mindre ø, hvor floderne Chao Phraya, Pa Sak og Lopburi mødes.

Det meste af Ayutthaya er i dag blot ruiner, men det er et sted, hvor du kan lære mere om Thailands historie og få en fornemmelse af kultur, religion og arkitektur. Det er en rigtig god idé at tage med på en guidet tur, der kommer forbi de vigtigste steder.

Ayutthaya dækker et stort område, og det er nødvendigt med et transportmiddel for at komme rundt i den gamle hovedstad – endnu en grund til at tage med på en guidet tur.

Hvordan: De fleste besøger Ayutthaya på en dagsudflugt fra Bangkok med transport og guide inkluderet. Nogle ture besøger det tidligere kongelige sommerresidens Bang Pa-in på ud- eller hjemvejen.

Du kan selvfølgelig også besøge Ayutthaya på egen hånd – fra Bangkok afgår der både bus og tog til byen. Har du lyst til at blive nogle dage i Ayutthaya, så ligger der i den nye del af byen og i omegnen en lang række overnatningssteder. Læs meget mere om Ayutthaya her.

oplevelser i centralthailand
Lille del af ruinområdet i Ayutthaya

 

Dødens Jernbane (River Kwai)

En af de mest populære oplevelser i Thailand er Dødens Jernbane. Det makabre navn dækker over jernbanestrækningen mellem Bangkok og Yangon i det daværende Burma som japanerne forsøgte at etablere under 2. verdenskrig.

Dødens Jernbane er centrum i historien om Broen over floden Kwai, der blev kendt via forfatteren Pierre Boulles bog The Bridge Over The River Kwai og den senere filmatisering. Udover broen og jernbanen, så har området også flere museer og krigskirkegårde med tilknytning til begivenhederne.

Hovedbyen ved River Kwai hedder Kanchanaburi, der fungerer som udgangspunkt for ture og udflugter i området. Her kan du også besøge nationalparker med vandfald, tæt skov og mulighed for at sejle på floden.

Hvordan: Området ved Kanchanaburi og River Kwai har seværdigheder og oplevelser til mange dages ophold. De fleste turister booker et pakkeophold på 1-3 nætter, hvor måltider og oplevelser ofte er inkluderet.

Du kan nemt selv besøge området – de fleste hoteller henter dig gerne i Bangkok, men du kan også tage toget fra Thonburi Station til Kanchanaburi. Der er overnatningssteder i Kanchanaburi og langs River Kwai, hvor du f.eks. kan bo på flåder – en god oplevelse.

En tur på Dødens Jernbane er populært

 

Old Capital Bike Inn

Vil du bo unikt i Bangkok, så skal du se nærmere på det lille Old Capital Bike Inn, som ligger i en herlig gammel bygning, der er yderst kreativt indrettet. Der er kun 10 værelser, men alligevel flere forskellige værelsestyper – bl.a. med plads til fire personer. Værelserne har bl.a. tv, køleskab, pengeskab og gratis wifi.

Old Capital Bike Inn tilbyder cykeludlejning og guidede cykelture om aftenen. Der er døgnåben reception, hvor det venlige personale gerne hjælper med udflugter/billetter. Morgenmad er tilgængelig på Old Capital Bike Inn, der hører til et af de bedste hoteller i Bangkok, hvis man skal tro anmeldelserne.

Hvordan: Old Capital Bike Inn ligger i området Banglamphu. Fra lufthavnen i Bangkok kan du tage en taxi eller få hotellet til at hente dig.

Skal man tro anmeldelserne fra tidligere gæster, så er Old Capital Bike Inn et af Bangkoks bedste hoteller

 

Grand Palace

Bangkoks og måske hele Thailands absolut mest populære seværdighed er Grand Palace, der indtil 1932 var residens for den kongelige familie. Grand Palace er et enormt område med flere beboelseskvarterer, men hovedattraktionen er Wat Phra Kaew, som indeholder smaragdbuddhaen, der anses som Thailands vigtigste buddha.

I hele Grand Palace er der et utal af chedier, templer, mytiske figurere og smukke bygninger med et væld at detaljer. Et overflødighedshorn af oplevelser og et must at besøge, hvis du kommer forbi Bangkok på din rejse.

Hvordan: Grand Palace ligger i området Rattanakosin ud til floden. Hvordan du kommer dertil og anden praktisk information, kan du læse mere om i indlægget Grand Palace – Thailands mest populære seværdighed.

Lille del af imponerende Grand Palace

 

Lopburi

180 km nord for Bangkok ligger byen Lopburi, der i mine øjne er en overset perle. Lopburi var i en kort årrække hovedstad i Thailand, og her finder du masser af historie og ældgamle ruiner, der er spændende at udforske.

Du kan lære om byen og Thailand på det fremragende museum Somdet Phra Narai, der er kronologisk opbygget. Lopburi er måske mest kendt for det såkaldte tempel Prang Sam Yot, hvor der lever hundredvis af aber.

Lopburi er forholdsvis uturistet med autentiske markeder og spændende oplevelser i omegnen. Du kan bl.a. besøge templer, flagermusgrotter og se kilometervis af solsikkemarker.

Hvordan: Fra f.eks. Bangkok kan du besøge Lopburi på flere måder. Med tog, delt minibus eller privat transfer. Tager du toget fra Bangkok til Chiang Mai eller omvendt, så kan du stå af i Lopburi på vejen.

Der er kun få overnatningssteder i Lopburi. Er du på lavbudget eller vil bo hvor det sker, er Noom Guesthouse et oplagt valg. Her samles de fleste turister om aftenen, og stedet arrangere også udflugter. Du behøver dog ikke bo på Noom Guesthouse for at tage med på udflugterne.

I efterårsmånederne kan du se kilometervis af solsikkemarker i Lopburis omegn

 

Amphawa’s flydende marked

Thailand er berømt for sine flydende markeder. Der er kun ganske få tilbage, og et af dem er ved Amphawa 90 km sydvest for Bangkok. Markedet ligger for enden (eller begyndelsen) af River Kwai og er et leben af mennesker i weekends og på helligdage.

I modsætning til Damnoen Saduak, der primært er et turistmarked, så er der næsten kun lokale ved Amphawa. Du kan købe mad fra sælgerne på bådene og snuppe en sejltur på floden for at besøge templer og se lokalliv langs bredden.

Hvordan: Fra Bangkok kan du tage en guidet udflugt til Amphawa eller blot leje en bil med chauffør. Programmet varierer og kan også inkluderer det herlige togmarked i Maeklong.

Sælgere ved Amphawas flydende marked

 

The Floathouse River Kwai

Ved River Kwai har du flere muligheder for at bo på flåder i floden. Et af de bedste steder er The Floathouse, hvor du kan sidde på din terrasse helt ud til River Kwai omgivet af den smukke natur. The Floathouse består af 26 flåder, der er lækkert og romantisk indrettet med bl.a. tv, køleskab, espressomaskine, gratis wifi og premium sengetøj.

Stedet arrangerer udflugter for gæsterne, der kan vælge ophold med morgenmad eller fuld pension. The Floathouse ligger midt i naturen tæt på Sai Yoke Nationalpark og får fremragende anmeldelser.

Hvordan: Få hotellet til at arrangere transport, da du skal sejle det sidste stykke til The Floathouse.

The Floathouse ligger fantastisk på River Kwai

 

Bangkoks Chinatown

Bangkoks Chinatown er en hektisk og spændende bydel, der adskiller sig markant fra byens øvrige områder. Her er der lokalstemning for fuld udblæsning med travle markeder, små kinesiske templer og spisesteder, der bl.a. serverer pekingand.

Kun få turister vælger at bo i Chinatown og udvalget af overnatningssteder er da også begrænset. Men det kan helt sikkert anbefales at besøge bydelen – måske på en food tour for at smage den lækre mad.

Hvordan: Fra områderne Silom, Sumhumvit og Siam Square kan du tage metroen (blå linje). Stå af på Hua Lamphong (tættest på Wat Traimit) eller Wat Mangkon. Læs meget mere om Chinatown i indlægget Besøg hektiske Chinatown i Bangkok.

Chinatown er et hektisk, men spændende sted

 

Kuiburi Nationalpark

Kuiburi Nationalpark har Thailands største bestand af vilde elefanter. Du kan tage på safari i parken eller besøge observationsposten for at spotte en af de knap 250 elefanter, der næsten er garanti for at se.

Udover elefanter kan du også se bl.a. gaur, hjorte og masser af fugle. Du får helt sikkert store naturoplevelser i et af Sydøstasiens største skovområder, som ligger på begge sider af grænsen mellem Thailand og Myanmar.

Hvordan: Det er nemmest at booke en guidet udflugt fra f.eks. Hua Hin eller Cha-am – se mere hos bl.a. Tontan Travel. Du kan også selv finde transport til parken og her leje en pick-up med chauffør og guide.

I Kuiburi Nationalpark er der god chance for at se elefanter

 

Weekendmarkedet i Bangkok

Det enorme Weekendmarked i Bangkok (Chatuchak Markedet) siges at være verdens største. I hvert fald kan du nemt fare vild i de mange gange, der løber på kryds og tværs af hinanden.

På markedet finder du over 15.000 boder, der er fordelt på 26 områder. Weekendmarkedet bliver besøgt af flere end 200.000 mennesker, som shopper alt fra tøj og kunsthåndværk til husdyr og keramik. Der er også en lang række spisesteder og nogle gange underholdning.

Hvordan: Du kommer nemt til Weekendmarkedet med skytrain. Stå af på Mon Chit Station og så er det bare om at følge menneskemængden til markedet lige ved siden af. Her uddeles der kort over området, der gør det lidt nemmere at finde rundt.

På weekendmarkedet er der alle muligheder for at gå shop amok

 

Bang Pa-in

Ca. 70 km nord for Bangkok ligger Bang Pa-in, der er kongefamiliens tidligere sommerresidens. Det dækker et større område med en lang række bygninger spredt rundt i den velplejede park.

Bang Pa-in blev grundlagt i 1632 af Kong Prasat Thong, men det er Rama 5. (Chulalongkorn), der har bidraget med de fleste bygninger på området. Han var meget berejst og især inspireret af europæisk arkitektur – derfor er bygningerne i mange forskellige stilarter.

Hvordan: Fra Bangkok kan du tage på en guidet udflugt til Bang Pa-in eller leje en bil med chauffør, hvis du vil udforske stedet på egen hånd. Der gøres ofte stop ved Bang Pa-in på de guidede udflugter til Ayutthaya.

oplevelser i centralthailand
En af de europæiskinspirerede bygninger i Bang Pa-in

 

La A Natu Pranburi

Er du til anderledes overnatningssteder, så vil La A Natu være noget for. Hotellet ligger i Pranburi ca. 40 km syd for Hua Hin. Her kan du vælge at bo i de originale rice field villaer eller i de større og nyere villaer på stranden, hvoraf nogle har privat pool.

La A Natu får rigtig gode anmeldelser og skiller sig væsentlig ud fra den lange række af resorts, der ligger både nord og syd for Hua Hin. Af faciliteter har La A Natur bl.a. bar, restaurant og swimmingpool. Morgenmad er som regel inkluderet.

Hvordan: Fra f.eks. Bangkok eller en af byens lufthavne, kan du booke transport til La A Natu her på siden.

La A Natu er et unikt overnatningssted

 

Kaeng Krachan Nationalpark

ca. 70 km nordvest for Hua Hin ved grænsen til Myanmar ligger Kaeng Krachan Nationalpark, der er på UNESCOs liste over bevaringsværdig natur. Kaeng Krachan hænger sammen med Tanintharyi Naturreservat i nabolandet, men det er kun den thailandske del af det store naturområde, du kan besøge.

Kaeng Krachan Nationalpark består søer, floder og tæt skov. Højeste punkt ligger 1500 m.o.h., og det er ikke et sjældent syn at se skyerne hænge lavt over skoven. Dyrelivet er rigt – her lever bl.a. bjørne, elefanter og leoparder.

Det er dog ikke dyr, du skal regne med at se, medmindre du opholder dig i længere tid i nationalparken. Til gengæld har du god chance for at spotte aber, forskellige hjortearter og masser af fugle. Blandt højdepunkterne i parken er grotter, udsigtspunkter og vandfaldet Pala-U.

Hvordan: Det er langt det nemmeste at besøge Kaeng Krachan Nationalpark på en guidet udflugt fra Hua Hin eller Cha-am. De fleste vælger en endagstur, men du kan også købe en pakke med overnatning, der typisk foregår ved en af parkens campsites.

oplevelser i centralthailand
Smuk natur venter i Kaeng Krachan Nationalpark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *