Påskeferie i Thailand – sådan er vejret

påskeferie i thailand

Der er flere grunde til at holde påskeferie i Thailand. Sammenlignet med vinterferien er der færre turister og lavere priser på både flybilletter og overnatning. Vejrmæssigt har du desuden et stort udvalg af rejsemål, uanset om påsken ligger i marts eller april.

Bedst er det hvis påsken falder i marts, men april er bestemt også en god måned at rejse til Thailand. F.eks. har øerne i den vestlige Thailandbugt, Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan, rigtig godt vejr, men du kan sagtens besøge andre steder i Thailand i april.

Godt nok er det en varm måned, hvor temperaturen mange steder ligger på 35 °C, men måske er det lige præcis det, du trænger til efter en kold og mørk vinter i Danmark. Herunder kan du læse mere om vejret i marts og april, hvis du overvejer en påskeferie i Thailand.

 

Bangkok og det centrale Thailand

Bangkok og det centrale Thailand inklusive Pattaya, Hua Hin og River Kwai kan være særdeles varm i marts og især april. Her kan temperaturen komme op på 36-38 °C i Bangkok, mens det ofte er et par grader køligere ved kysten omkring Pattaya, Hua Hin og Koh Samet.

Du vil sandsynligvis opleve rigtig godt vejr med mange skyfrie dage i marts, mens april byder på vekslende skydække, hvor eventuel regn typisk falder som kraftige eftermiddagsbyger.

Marts: 32-34 °C og ca. 25 mm regn
April: 33-35 °C og ca. 50 mm regn

Overnatning: De bedste hoteller i BangkokDe bedste lejligheder i BangkokDe bedste hoteller i Hua Hin

Det centrale Bangkok omkring Siam Square

 

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

Som nævnt i indledningen er det helt perfekt at besøge øerne i den vestlige Thailandbugt i marts og april. Det gode og solrige vejr betyder til gengæld også, at du ikke kan opnå de helt samme rabatter på overnatning som til det øvrige Thailand.

Øerne får masser af sol, men som altid på disse breddegrader kan en regnbyge ikke udelukkes. Alt i alt er Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao et rigtig godt valg til en påskeferie i Thailand.

Marts: 32-34 °C og ca. 30 mm regn
April: 33-35 °C og ca. 80 mm regn

Overnatning: De bedste hoteller på Koh SamuiBo på stranden på Koh SamuiBo på stranden på Koh PhanganBo på stranden på Koh Tao

Afslapning på Haad Rin Beach på Koh Phangan

 

Phuket, Krabi og Koh Lanta

Også ved de populære rejsemål i Andamanhavet kan du forvente masser af sol med periodevise byger og skyet vejr. Mest solsikkert er det i marts. Lige præcis denne del af Thailand har jeg selv besøgt adskillige gange i påsken og altid med rigtig godt vejr.

Det er selvfølgelig ingen garanti for at vejret vil være godt under dit besøg, men selv ville jeg ikke tøve et sekund med at rejse til Phuket, Krabi, Koh Lanta og øerne mod syd i hverken marts eller april.

Marts: 32-34 °C og ca. 40 mm regn
April: 32-34 C og ca. 125 mm regn

Overnatning: De bedste hoteller på PhuketDe bedste hoteller i KrabiDe bedste hoteller på Koh Lanta

påskeferie i thailand
Øhavet ud for Railay og Ao Nang – her Tub Island med Koh Poda i baggrunden

 

Koh Chang og Koh Kood

Det samme gør sig gældende for Koh Chang og Koh Kood. Her er det igen marts, der er den bedste måned. En kraftig eftermiddagsbyge eventuelt ledsaget af torden kan ikke udelukkes i de to forårsmåneder, men du vil sandsynligvis også opleve mange dage, hvor det er helt skyfrit. Sådan har det i hvert fald været de gange, jeg har besøgt Koh Chang og Koh Kood i marts og april.

Marts: 30-32 °C og ca. 95 mm regn
April: 31-33 °C og ca. 175 mm regn

Overnatning: De bedste hoteller på Koh ChangDe bedste hoteller på Koh Kood

Den lange Klong Chao Beach på Koh Kood, hvor bl.a. Tinkerbell Resort og Peter Pan Resort ligger

 

Chiang Mai og Nordthailand

Et af de steder du måske skal overveje en gang eller to til en påskeferie i Thailand er Chiang Mai og det nordlige Thailand. Det er der to grunde til: Marts er en del af bøndernes afbrændingssæsonen, som i perioder indhyller bl.a. Chiang Mai i røg og smog, og i april stiger temperaturen til 35-40 °C. Til gengæld får de to måneder ikke megen nedbør.

Marts: 34-36 °C og ca. 10 mm regn
April: 35-37 °C og ca. 50 mm regn

Overnatning: De bedste billige hoteller i Chiang Mai

Chiang Mai er templernes by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *